IŞİD klor gazıyla 300 askeri öldürdü iddiası

Iraklı parlamenter Ali Elibderi, IŞİD’in Felluce kentinde Klor gazı kullanarak 300 Irak askerini öldürdüğünü açıkladı. Elibderi olaydan dolayı, Başbakan İbadi ve Ambar Kuvvetleri Komutanlığı’nı 'duyarsızlıkla' suçladı.
IŞİD klor gazıyla 300 askeri öldürdü iddiası
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Basnews'in haberine göre, Irak Parlmentosu Milletvekili Ali Elibderi düzenlediği basın toplantısında, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerinin Felluce kentinin kuzeyine düşen Seklawya nahyesinde Klor gazı kullandıkları bir saldırıda 300 Irak askerini öldürdüklerini açıkladı. Elibderi, Başbakan Hayadar İbadi ve Anbar Kuvvetleri Komutanlığı’nı olaydan ötürü 'duyarsız kalmakla' eleştirdi.

Saldırıya ilişkin ayrıntılı bilgi veren Ali Elibderi, Seklawya nahyesindeki karakolda kuşatılan askerlerin önce Klor gazı ile zehirlenerek öldürüldüğünü daha sonra bomba yüklü araçla saldırılarak karakolun düşürüldüğünü söyledi.

Kuşatma gerçekleştirildiğinde askerlerin kurtarılma ihtimali olduğunu ifade eden Elibderi, karakolda bulunan 400 askerden 300’ünün bu saldırıda öldürüldüğünü belirtti.