KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLERİMİZ!

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü son hava durumu raporuna göre birçok ilimize yılın ilk karı yağacak.
Kar yağışı beklenen illerimiz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölge genelinde halen ekisini sürdüren rüzgarın, kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

Fırtınanın salı günüsabah saatlerinde etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği bildirildi. Doğu Akdeniz'de kuvvetli rüzgar ve denizde fırtına uyarısı yapıldı.

Açıklamada, kuvvetli rüzgar ve denizdeki fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililer ve vatandaşların önlem alması istendi.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLERİMİZ

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Tokat, Sivas, Kayseri, Niğde, Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in içkesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin'in kıyı kesimi ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

Gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) olmak üzere ülkegenelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.