IŞİD'E YAKIN SİTEDEN ÖĞRENCİLERE TEHDİT!

Takva Haber isimli internet sitesi, İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD yanlılarının saldırılarını savunan bir haber yayınlandı. Tehditlerin de yer aldığı haberde solcu öğrencilere hakaretler edildi.
IŞİD'e yakın siteden öğrencilere tehdit!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
İŞİD'i savunan çizgisiyle bilinen Takva Haber'de bugün İstanbul Üniversitesi öğrencilerine hakaret ve tehditler içeren bir yazı yayımlandı.

Üniversiteye yapılan saldırıyla ilgili çarpıtma ve hakaretlerler yer alan yazıda, ilerici öğrenciler 'gavur sol' olarak nitenlendirildi. Öğrenci Kolektifleri üyesi kadınlar için ise '3. sınıf genelev kızları' ifadesi kullanıldı.

LİNÇ İTİRAFI
“İslam Devleti üzerinden İslam'a hakaret eden gruba geçtiğimiz hafta müdahale eden mütedeyyin gençler solcu öğrencilerin standını dağıttı” denilen haberde bir de itiraf yer alıyor: “Mütedeyyin gençler İslami değerlere söven öğrencilerden birkaçını linç etmişti.”

HAKARETLER
Haberde şu ifadeler yer aldı: “İstanbul Üniversitesinde önceki gün İslam Devleti'ni bahane edip İslam'a hakaret eden bir grup Sol görüşlü öğrencinin İslami eğilimli öğrenciler tarafından dövülmesi üzerine kendilerine Üniversite'de 'gavur sol' denilen erkekler ve 3. sınıf genelev kızları olarak tanımlanan Kollektifler isimli bayan grup bugün mütedeyyin öğrencilere saldırılar başlattı.”

'KENDİ İMKANLARI İLE...'
İstanbul Üniversitesi'nde bugün polislerin IŞİD yanlılarını gözaltına almasına ilişkin “Bugün ise sayıları 50'yi bulan sol görüşlü öğrenciler ellerinde sopalarla üniversiteye İslami eğilimli öğrencileri almadılar. İslami eğilimli öğrencilerin polis tarafından tutuklanması ve polisin 'gavur sol' olarak da bilinen kesime ise müdahale etmemesi tansiyonu artırıyor” ifadeleri kullanılırken, tehdit de eksik edilmedi: “İslami eğilimli öğrencilerin polisin müdahale etmemesi durumunda bir araya gelip kendi imkanları ile sol kesime karşı duracakları bildiriliyor.'

ÜNİVERSİTELİ KADIN KOLEKTİFİ'NDEN YANIT

Tehdit ve hakaretlerle dolu yazıya Üniversiteli Kadın Kolektifi'nden yanıt geldi. 'Buradayız, kadınız, hodri meydan' başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Kulaklarınız açın da iyi dinleyin. Hiçbir yere git-mi-yo-ruz! Bu haber sadece ve sadece kadınlardan ne kadar korktuğunuzun habercisi. Korkunuz baki olacak, üniversitelerimizi gericiliğe karşı savunmaktan, kadınların özgürce ve eşit bir biçimde yaşayabileceği bir ülke için canla başla mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Hayatımızı çalmanıza izin vermeyeceğiz, sadece kadın olmamız bile karşınızda durmamız için yetiyor. Şimdi yüreğiniz varsa gelin üniversitelere, dikilin karşımıza hodri meydan!'