Kobane'de çatışmalar artıyor!

Kobane'de dün geceden itibaren şiddetlenen çatışmalar bugün de devam etti.
Kobane'de çatışmalar artıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    


IŞİD'in Kobane'ye yönelik saldırıları 27. gününe girerken kentte çatışmalar dün gece ve bugün de devam etti. YPG, üç cephede süren çatışmalarda 74 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü duyururken BBC, IŞİD'in Kobane'yi neredeyse tamamen kuşattığını öne sürdü.

YPG tarafından yapılan açıklamaya göre, Kobane'nin doğusunda 30, batısında 25 güneyinde ise 19 IŞİD militanı çatışmalar sırasında hayatını kaybetti.

IŞİD MÜRŞİTPINAR'I HEDEF ALIYOR

BBC ise IŞİD'in Kobane merkezine doğru ilerlediğini ileri sürdü ve YPG Karargahı'nın örgüt tarafından ele geçirildiğini yazdı. Dün de Reuters kent merkezindeki karargahın IŞİD'in eline geçtiğini iddia etmişti.

Haberde, IŞİD’in Türkiye’nin Mürşitpınar sınır kapısını da tehdit ettiği ve örgütün bu noktayı ele geçirmesi durumunda henüz Türkiye’ye geçemeyen Kobanelilerin son kaçış güzergâhının da kesileceği belirtildi.

'IŞİD GÜÇLERİNİ PÜSKÜRTTÜK'

Kobane Kantonu Başkan Yardımcısı Halid Berkel ise IŞİD'in kentin batısında, Mürşitpınar Sınır Kapısına doğru saldırıya geçtiğini, ancak denetimi ele geçirmeyi başaramadıklarını söyledi.

Berkel sınır kapısının 'birkaç noktadan karşı saldırıya geçen ve IŞİD'e ağır kayıplar verdiren' YPG güçlerinin elinde olduğunu belirtti.

'BELEDİYE SARAYINA İLERLEMEYE ÇALIŞIYORLAR'

BBC Arapça'ya konuşan Berkel IŞİD'in özellikle kentin güneybatısı, güneydoğusu ve doğusundan yoğun saldırılar düzenlediğini aktardı.

Halid Berkel IŞİD'in bomba yüklü araçlar ve intihar eylemleriyle kentin doğusunda küçük bir ilerleme kaydettiğini ve belediye sarayına doğru ilerlemeye çalıştığını vurguladı.