EMEK SİNEMASI ÖNÜNDE EYLEM!

Bugün saat 17.00'da Emek sineması önünde eylem yapılcak.
Emek Sineması önünde eylem!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP), Beyoğlu'nda bulunan tarihi Emek Sineması için bugün yapılacak eylem öncesinde bir açıklama yaparak '17 Ocak Cumartesi Günü, Saat 17.00'de Emek Sineması’nın önündeyiz' dedi.

Emek Sineması'nın da içinde olduğu tarihi Cercle D'orient binası yıkılmış, içinde AVM olan yeni bir yapının inşasına başlanmıştı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin avan projeyle ilgili açtığı davada İstanbul İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Şube, konuyla ilgili 13 Ocak günü odada yaptığı basın toplantısında mahkeme kararının uygulanması için bugün (17 Ocak Cumartesi) saat 17.00'da eylem yapacağını duyurmuştu.

HTKP'den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

'Emek Sermayeyi Yenecek!

Bugüne kadar Emek sermaye ile uzlaşmadı.

Bugünden sonra ise “Emek sermayeyi yenecek” diyoruz.

Son 5 yıldır Emek Sineması’na neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Yıkım, yalan, yağma.

Bu hafta yargıdan gecikmiş bir karar geldi. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Emek Sineması’nın yıkımı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a ve diğer yetkililere soruşturma yolu göründü.

Bu ülkede hırsızlar, kent yağmacıları, yobazlar ve katiller gittikçe artan endişe içinde. Biz ise umutluyuz!

Aydınlık bir gelecek, yaşanabilir kentler için, eşitlik ve özgürlük için bu kavganın da içindeyiz. Yıkılan Emek Sineması yeniden aynen yapılıncaya kadar, kentine sahip çıkanların, sinemaseverlerin ve sanat emekçilerinin yanındayız.

17 Ocak Cumartesi Günü, Saat 17.00'de Emek Sineması’nın önündeyiz.'