GRUP YORUM 13 NİSAN'DA BAKIRKÖY'DE!

Grup Yorum, Bağımsız Türkiye Konseri'nin dördüncüsünü 13 Nisan'da Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenleyecek.
Grup Yorum 13 Nisan'da Bakırköy'de!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Müziği kadar polis baskınları, gözaltılar, işkenceler, tutuklamalar ve gördükleri zulümler ile de kamuoyunun gündeminde olan Grup Yorum, yüz binlerce izleyiciyle buluştuğu Bağımsız Türkiye Konseri'nin dördüncüsünü 13 Nisan'da düzenleyecek. Grup Yorum bu yıl da yüz binlerce dinleyicisi ve seveni ile Bakırköy Halk Pazarı'nda buluşacak. Grup Yorum konserine şu sanatçılar da katılacak: Bülent Emrah Parlak, Fırat Tanış, Rıza Kocaoğlu, Ezel Akay, Barış Atay, Ogün Sanlısoy, Erdal Bayrakoğlu, Hilmi Yarayıcı, Erkan Oğur, İ. Hakkı Demircioğlu, Selçuk Balcı, Adile Yadırgı, Ayla Yılmaz, Hüseyin Turan, Tolga Sağ, Yılmaz Çelik, Cengiz Ozkan,Taj Kurdistani ve Huseyne Omeri.


Diğer yandan İstanbul'da 16-17 ve 18 Nisan'da Eyüp Baş Uluslararası Emperyalist Saldırganlığa Karşı Sempozyum'un da beşincisi yapılacak. Sempozyuma katılacak uluslararası konuklar da Grup Yorum konserinde kitleleri selamlayacak.

Sempozyuma Almanya, İrlanda, Suriye, Lübnan, Yunanistan, Bulgaristan, Bangladeş, Hindistan gibi ülkelerden ve IRA gibi örgütlerden de katılımcıların yer alacağı sempozyum Gazi Mahallesi'nde Büyük Gazi Parkı'nda yapılacak. Sosyalizm, enternasyonalizm, emperyalist saldırganlık ve onunla mücadele ile Ortadoğu'daki ayaklanmalar ele alınacak. Sempozyumda sanat, sağlık, medya da tartışılacak. Katılımcılar bunların yanı sıra, işçi mücadelesi, sendikalar, hukuk mücadelesi üzerine de konuşacak.

Grup Yorum tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;


EKMEK,ADALET VE ÖZGÜRLÜK İÇİN, BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN

Bağımsız Türkiye’yi istiyoruz. İnsanca ve özgürce yaşamak istiyoruz Anadolu topraklarında. Emeğimizle kazanmak istiyoruz, istediğimiz ürünü ihtiyacımız ne ise ona göre üretmek istiyoruz. Ama izin vermiyorlar işte. Kendi kendini doyurabilen bir ülke iken buğdayını, etini ülke dışından alan bir ülkeye döndük. Emperyalistler belirliyor şu kadar ekeceksiniz, şunu ekeceksiniz diye, ülkeyi yönetenler tamam diyor. İnsanca yaşayacak maaş istiyoruz. Olmuyor işte… Emperyalistler belirliyor, ülkeyi yönetenler uyguluyor, gecemiz gündüzümüze karışıyor ekmek paramızı kazanabilmek için, ama 3 TL zam için aylarca pazarlık yapıyorlar bizlerle. Emperyalist tekeller istiyor diye dağlarımıza füze kalkanları kuruluyor hakların üzerine bomba yağdırmak için. Emperyalistler istiyor diye kentsel dönüşüm yalanı adı altında evlerimiz elimizden alınmaya çalışılıyor. Ülkemizi emperyalistler yönetiyor işbirlikçileri aracılığı ile işte. İşte bağımsızlığımız böyle yok ediliyor.

Ülkemizi emperyalistlere peşkeş çekenler bir yandan bize her türlü adaletsizliği, hukuksuzluğu reva görüyor, bir yandan da zevk safahat içinde bir yaşam sürüyorlar. Hakları için 31 Mayıs’ta başlayıp tüm ülkeye yayılan halk ayaklanmasına katılan gencecik insanlarımızı katlediyor, katillerini koruyor, bir yandan da halkın emeğini, geleceğini çalanların çıkarı için yasalar çıkartıyor. Hırsızlar tutuklanmasın, gözaltına alınmasın diye hırsızların “önüne yatmaya” hazır “insanlar” yönetiyor bu ülkeyi.

İşte bu tabloyu yok etmek için tek bir şeye ihtiyacımız var bizim, BAĞIMSIZLIĞA… İşte bunun için yapıyoruz bu konseri. Bağımsız Türkiye umutlarımızı büyütmek, ete kemiğe büründürmek için yapıyoruz. Biliyoruz çok zorlu bir yol bu; acı dolu, cefalı ama bir o kadar da onurlu. Yaşamak sadece gıda almak, nefes alıp verebilmek değildir. Bu şekilde sadece bir canlı olabiliriz ama biz insanız ve insani tüm güzel değerlerimizle, duygularımızla yaşamak istiyoruz bu topraklarda. Ama bunları da çalıyorlar işte bizden. İzin vermeyeceğiz buna, işte bunun için yapıyoruz bu konserleri.

Bağımsız bir ülke bizler için hayal değil. Çocuklarımız ve geleceğimiz için üretmek, kazanmak hayal değil. Birken binler, binken milyonlar olabileceğimizi gördük. Her yaştan her milliyetten her inançtan hepimizin sorunu ortak! Çözüm de ortak. Çözüm; istemek ve yapmakta. İstiyoruz ve yapacağızda.

Bağımsız bir Türkiye için 13 Nisanda Bakırköy Bağımsızlık Meydanı’nda buluşmak üzere.