İBB'den cemaate bir darbe daha!

Fatih Üniversitesi’ne verdiği imar iznini yeniden düzenleme kararı alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şimdi de yine Cemaa'te yakınlığıyla bilinen Marmara Eğitim ve Kültür Vakfı mülkiyetinde bulunan arazinin planlarını değiştirdi
İBB'den cemaate bir darbe daha!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Yurt Gaztesi'nden Mehmet Demirkaya'nın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Planlama Müdürlüğü, Fatih İlçesi'nde, Vatan Caddesi ile Sulukule arasında bulunan 2592 ada 1 parsel ile ilgili olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne, plan değişikliği teklifi sundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıp onaylanan 2011 ve 2012 tarihli planlarda, 'Sosyal Kültürel Tesis Alanı'nda kalan 1.149 metrekare büyüklüğündeki arazinin, 'Parklar ve Dinlenme Alanı'na alınması istendi.

5 KATLI BİNA YAPMA HAKKI VERİLMİŞTİ
Söz konusu plan değişikliği ile ilgili imar dosyasında yer alan bilgiye göre, arazinin mülkiyeti Marmara Eğitim ve Kültür Vakfı'nın mülkiyetine 2010 yılında bağış yoluyla geçti. Arazinin mülkiyeti Vakfa geçtikten sonra yapılan planlarda, parsel 'Sosyal Kültürel Tesis Alanı' olarak belirlenmiş ve 5 katlı bina yapma hakkı tanınmıştı.

ÇEVRE SAKİNLERİNDEN TALEP GELMİŞ!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü'nün, Belediye Meclisi’ne sunduğu plan değişikliği gerekçesinde şöyle denildi: 'Çevre sakinlerinden gelen yoğun talep doğrultusunda; söz konusu taşınmazın çevresindeki yeşil alan bandının bütünlüğünün sağlanması amacıyla 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Tadilatı yapılması gereği hasıl olmuştur.' İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, geçen hafta Cuma günü söz konusu plan değişikliği teklifini, 'Kamu yararı' taşıdığı gerekçesiyle oybirliği ile kabul etti. Bu değişiklikle, mülkiyet sahibi olan Vakfın 5 katlı kültürel tesis yapma olanağı elinden alınmış oldu.

VAKIF 1987 YILINDA KURULDU
Cemaat'e yakınlığıyla bilenen Marmara Eğitim ve Kültür Vakfı 1987 yılında kuruldu. Vakfın kurucuları ve mütevelli heyeti şöyle belirlenmişti: Mehmet Şevki Erol (Tüccar), Özcan Memişoğlu (Tüccar), Sebahattin Güçlü (Tüccar), Osman Keleş (Tüccar), Mehmet Kavas (Tüccar), Serdar Pazarbaşı (Tüccar), Muzaffer Mustafa Kadıoğlu (Tüccar). Vakfın amacı ise vakıf senedinde özetle şöyle belirtilmişti: “Tahsil yapan gençlere; istidatları doğrultusunda eğitim müesseselerine yerleştirmek, burs ve ayni yardımlarla hizmet etmek, fevkalade başarılı olanlara yurt dışında tahsil imkanı sağlamak. Memleketin ihtiyacı olan ilim dallarında ihtisaslaşanlara yurdumuzda hizmet verebilmek için zemin hazırlamak. Kanunlar ve ilgili mevzuatın müsaadesi nispetinde yurt dışından vakfımıza müracaat edebilecek talebeler ile kurum ve kuruluşların gönderdikleri öğrencilerin yurt içinde ve yurt dışında öğrenim ve ihtisas yapabilmelerine imkan sağlamak, yurt dışındaki kuruluşlarla karşılıklı öğrenci mübadelesi anlaşması akdetmek. Türkiye'ye okumaya gelen yabancı uyruklu öğrencilere burs vermek.'

'CEMAAT'E VERİLEN HAK GERİ ALINIYOR'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Cemaat'e yakınlığı ile bilinen özel Fatih Üniversitesi’ne geçen yıl verdiği imar iznini yeniden düzenleme kararı aldığı haberi, 16 Mayıs tarihinde gazetemizde yayınlanmıştı. Haberde görüşlerine yer verilen CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “Cemaat'e verilen imar hakkı, şimdi geri alınmak isteniyor” diye konuşmuştu.