Hrant Dink davasının 2 sanığına yakalama kararı!

Hrant Dink suikastı davasının, Yargıtay’ın bozma kararının ardından devam eden üçüncü duruşmasında, tutuksuz sanıklar Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz için yakalama kararı çıkarıldı.
Hrant Dink davasının 2 sanığına yakalama kararı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
19 Ocak 2007’de, Ogün Samast tarafından vurularak katledilen Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin duruşma Çağlayan Adliyesi’nde yapıldı. Hrant Dink cinayetinin, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan davasının üçüncü duruşmasına, sanıklardan sadece Erhan Tuncel ile Tuncay Uzundal katıldı.

Duruşmada tutuksuz sanıklar Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz için yakalama kararı çıkarıldı.

Dink ailesi avukatlarından Fethiye Çetin savunmasında, davanın esasına gelemediklerini, bu yüzden taleplerini aktaramadıklarını, bir an önce esasa gelinmesi gerektiğini vurguladı. Çetin, son günlerde yaşanan gelişmelerin başından beri söylediklerini doğruladığını, Hrant Dink cinayeti dosyasındaki bazı kamu görevlilerinin yaşanan tartışmaların odağında olduğunu hatırlattı. Çetin, bu nedenle davanın neredeyse yeniden ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Davanın sanıklardan Erhan Tuncel’in avukatı ise, Sabri Uzun gibi üst düzey emniyet görevlileri ifadeye çağrılırken Tuncel’in konumunun Emniyet şemasının en altında kaldığını savundu.

Bir sonraki duruşma 12 Şubat’ta, 13.30′da.

Hrant’ın arkadaşları: ‘Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek’

Adliye önünde Hrant’ın arkadaşları, “Müsamereyi bırakın, asıl sorumluları yargılayın”, “Faşizme inat kardeşimsin Hrant” pankartlarıyla bir araya geldi. Adliye önünde basın açıklaması düzenleyen Hrant’ın arkadaşları, “Biz, ‘vur’ diyenler yargılanmadıkça adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz” ifadesinde bulundu.

Basın açıklamasını okuyan Ahmet Ümit, yolsuzluk operasyonunda ilginç bir tesadüfle Hrant Dink davasında yargılanması istenen kişileri de vurduğunu hatırlattı:

'İçişleri Bakanı Muammer Güler, soruşturma çerçevesinde oğlu tutuklandığı için istifa etmek zorunda kalırken, Emniyet’te Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Ramazan Akyürek devleti cemaatten arındırmaya yönelik karşı operasyon çerçevesinde yüzlerce polis şefiyle birlikte görevden alındı.'

Ümit, manzaranın gayet açık olduğunu, yolsuzluk soruşturması olmasa bakanın da polis şefinin de görevlerine devam edeceklerini belirtti. Ümit sözlerine “bir Ermeni’nin öldürülmesinin devlet için hala rutin ve cezasız bir işlem olduğunu bize bir kez daha gösteriyor. Biz ‘vur’ diyenler yargılanmadıkça bu gerçeği her duruşmada dile getireceğiz.” vurgusuyla devam etti.

Basın açıklamasının ardından Hrant’ın arkadaşları duruşmaya katıldı.

Sendika.org
Vehaber Menu