Köpeği önce tekmeledi, sonra boğarak öldürdü!

Eskişehir'de evinin önündeki köpeği öldüren Hüseyin Aksoy isimli katil insanlar arasında gezmeye devam ediyor.
Köpeği önce tekmeledi, sonra boğarak öldürdü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Eskişehir Gökmeydanı Mahallesi Papatya Sokak 59/3 numarada oturan Hüseyin Aksoy isimli katil sokak köpeğini önce tekmeledi ardından boğarak öldürdü. https://www.facebook.com/aksoy.huseyin.58 Facebook adresinden katile tepki yağdı. Eli kanlı katilin Facebook adresinde eline bebek almış resimleri de dikkatlerden kaçmadı.

İŞTE KATİLİN FOTOĞRAFLARI!



2 Ağustos tarihinde Gökmeydan Mahallesi Papatya Sokak’ta meydana gelen olayda, yurt dışından malulen emekli olan H.A. evinin karşısındaki arsada gördüğü sokak köpeğini tekmeledi ardından da elleriyle boğarak öldürdü.


Hayvan hakları aktivistleri Odunpazarı Belediyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi avukat Mustafa Çakı, şöyle dedi: 'Şu anki hukuk sistemimize göre, ne yazık ki sahipsiz bir hayvana eziyet edenlerin ciddi bir şekilde cezalandırılmadığı ve bu eylemlerin suç olarak failin siciline bile işlenemediği bir durum söz konusudur. Mevcut yasalar ancak hayvan sahipli ise etkinlik içermektedir. Yani kısaca hayvanların yaşam hakkını değil, insanın mülkiyet hakkını öncelik eden bir koruma düzeni hukuk sistemimize hakim durumdadır.'

Hayvan hakları aktivistleri basın açıklamasının ardından ’Kınıyoruz’ yazılı siyah çelenkle birlikte olayın meydana geldiği yakındaki Gökmeydan Mahallesi Papatya Sokak’a yürüdüler.

Sokaktaki köpeğin öldürüldüğü boş arsaya siyah çelengi bırakan hayvanseverler H.A.’nın oturuğu apartmana doğru 'Korkak’ diye bağırdı.

Vehaber Menu