BERKİN DAVASINA MÜDAHALE ETMEYİZ!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Berkin Elvan'ı vuran polisler hakkında halen işlem yapılmamasına ilişkin CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in verdiği önergeye
Berkin davasına müdahale etmeyiz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
CHP Denizli milletvekili İlhan Cihaner, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Haziran Direnişi'nde başına isabet eden gaz kapsülü sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan'ı vuran polisler hakkında yapılan sayısız suç duyurusuna karşın halen soruşturmanın yürütülmemesine dikkat çekti.

Önergede, 25 Temmuz'dan bu yana ne savcılığın ne emniyetin tanıkları dinlemediği, olay yeri görüntülerini 'bulamadığı', olay yerinde olan polislerin isim verilmediği belirtilirken, dosyanın neden ayrı bir incelemeye tabi tutulduğu ve gerekli talimatların verilip verilmediği soruları da yer aldı.

'Sorumluluk savcılığın'
Önergeyi yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Başkalarının hak ve özgürlüklerine dokunan veya içeriği başka suçların konusunu oluşturan suçlarla ilgili ya da suç isnatlarına dayalı olarak soruşturma yürütülmesi ve sonucuna göre kamu davası açılıp açılmaması hususlarında tüm yetki ve sorumluluk ilgili Cumhuriyet başsavcılıklarına ait bulunmaktadır. Kamu davası açılması halinde yargılamalar, bağımsız mahkemelerce sürdürülüp sonuçlandırılmaktadır' dedi. Bozdağ, açıklamasında yargının yetkilerini kullanmasında, bakanlığın müdahalede bulunmasının söz konusu olmayacağını belirtti.
Vehaber Menu