Kartal Belediyesi'nden katliam!

Kartal’da yakalanan sokak köpeklerinin öldürüldüğünü iddia eden hayvan severler, Tuzla’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait geçici hayvan bakım evinde de köpeklerin imha edildiğini söylediler.
Kartal Belediyesi'nden katliam!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Kartallı hayvan severler Tuzla’daki hayvan bakım evinde Kartal İlçe sınırları içesinden yakalanan sokak hayvanlarından sorumlu Kartal Belediyesi çalışanları olan iki veterinerden şikayetçiler.
Uyuşturularak imha ediliyor
İsmini vermek istemeyen bir hayvan sever Kartal’da köpeklerin iki şekilde imha edildiğini belirterek, Belediye Başkanı Altınok Öz’ün ‘Sokak köpeklerini imha etmiyoruz’ dese sokak hayvanlarının imha edildiğini söyledi.
Hayvanların genellikle gece saatlerinde imha edildiğini söyleyen hayvan severler “Üfleme yoluyla uyuşturucu atan silahlar kullanılıyor. Sokak köpeklerini toplamak için özel ekipler kuruldu. Gece uyuşturucu silah kullanılarak vurulan köpekler kurulan özel ekip tarafından imha ediliyor” dedi.
Barınaklarda zehirliyorlar
Hayvan severler köpeklerin imha edildiği bir diğer yöntemin ise barınaklar da zehirlemek olduğunu belirtiyorlar. En çok gelen şikayetlerin ise Tuzla’da bulunan hayvan bakım evinde Kartal Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü’ne bağlı iki veterinerin görevlerini yapmaması olduğu yönünde. Veterinerlerin cerrahi bilgileri olmamasına rağmen hayvanlar üzerinde cerrahi müdahaleler denediklerini öne süren hayvan severler bir çok köpeğin yanlış müdahaleden dolayı öldüğünü belirtti.
Kartal Belediyesi’nin son 15 yıldır Kartal’da sokak köpeklerinin sorunlarına ilişkin çözüm üretmekten çok imha etme yolunu seçen bir Veteriner Müdürlüğü’nün olduğunu söyleyen hayvan severlerin iddiaları bunlarla da sınırlı değil. Veteriner Müdürlüğü’nün bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısı Turgut Mermertaş’a defalarca başvurmalarına rağmen veterinerlerin hiçbir şekilde değişmediğini anlatan hayvan severler “Veterinerlerden E.B Başkan yardımcısının akrabası olduğunu öğrendik. Defalarca geri hizmete verilmesine rağmen her seferinde yine görev verilmiştir” dedi.
Belediye Başkanının “bana köpekleri imha ediyor diyemezsiniz” sözünü artık ezberlediklerini söyleyen hayvan severler, “Belediye Başkanı sokak hayvanları sorunlarıyla ilgilenmek istemiyorsa başta Veteriner Müdürü ve sorumlu başkan yardımcısı olmak tüm veteriner ekibini değiştirmesi gerekiyor” şeklinde konuşturlar
Vehaber Menu