ABD-KÜBA GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR!

ABD tarafından yapılan açıklamada 21-22 Ocak tarihlerinde Küba'ya üst düzey bir delegasyon gönderileceğini ve iki ülke arasındaki üst düzey görüşmelerin başlayacağı bildirildi.
ABD-Küba görüşmeleri başlıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
ABD ilişkilerin normalleşmesi için bu ay içinde Küba’ya üst düzey bir heyet göndereceğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı’nda Latin Amerika sorumlusu olan Roberta Jacobson’un başkanlık edeceği heyetin 21-22 Ocak tarihlerinde Havana’da olacağı belirtildi.

Bakanlık sözcüsü Jen Psaki tarafından yapılan açıklamada görüşmelerde iki ülke arasındaki insan göçünün güvenli, yasal ve düzenli hale getirilmesinin gündeme geleceği bildirildi. Yaklaşık 50 yıllık bir sürenin ardından başlayan görüşmelerde ayrıca “ilişkilerin normalleşmesi” gündeminin ele alınacağı belirtilirken.

Geçtiğimiz ay yaşanan tarihi gelişmeler sonucunda ABD'de bulunan Kübalı tutsaklar serbest bırakılmış ve ABD Devlet Başkanı Barack Obama ile Küba Devlet Başkanı Raul Castro arasında yapılan telefon görüşmesinin ardından iki ülke arasında Küba Devrimi'nden bu yana askıya alınan ilişkilerin yeniden kurulması için adımlar atılacağı açıklanmıştı.


Vehaber Menu