Hacettepe Üniversitesi'nde vegan menü zafer mi yoksa...

Hacettepeli vegan/vejetaryen öğrencilerin çalışması sonuç verdi. 8 Haziran Pazartesi günü vegan ve vejetaryen yemekler servis edilmeye başlanacak. Bazı öğrencilere göre aslında bu tam olarak bir zafer de değil.
Hacettepe Üniversitesi'nde vegan menü zafer mi yoksa...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-02-02 02:02:49    

Ecem Parlayan/ Vehaber

Hacettepeli vegan vejetaryen öğrencilerin uzun süredir mücadelesini verdiği vegan/vejetaryen menü önerisi üniversite yönetimi tarafından kabul edildi. Hacettepeli vegan/vejetaryen öğrenciler konu ile ilgili imza kampanyası ve anket düzenlemişti, yapılan çalışmalar neticesinde  üniversite yönetimi öğrencilerin talebini kabul etti.

Vegan/vejetaryen menü, Hacettepe Üniversitesi'nin web sitesinde de *Vegan / Vejetaryen ana yemektir.' ibaresiyle yerini aldı.

Son dönemler İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ege Üniversite gibi üniversitelerde de benzer çalışmalar yapılmıştı.

Bazı öğrencilere göre vegan/vejetaryen menünün çıkma nedeni aslında tam olarak da yapılan çalışmalar değil.

 

ETSİZ YEMEK VEGAN  VE VEJETARYENLER İSTEDİ DİYE Mİ OLDU BİLMİYORUM

 

Hacettepe Üniversitesi'nde okuyan Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi,  vehaber.org editörü  Ecem Parlayan'a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  Vegan/ vejetaryen menü üniversiteye  kesin bir başvuru sonucunda mı oldu bilmiyorum, benim bildiğim  3 yıldır rektörle konuşmalar, imza toplamalar, bildiri dağıtmalar oluyordu. İki yılını biliyorum bu sürecin. En son geçen hafta Eğitim-Sen'den bir bağlantı yakalanmıştı. Onlar da bir dilekçe hazırlayacaklar diye öğrenmiştim, okulda bunun için birşeyler yapan insanların olduğu inkar edilemez ama bunun sadece vejetaryenler için olduğunu düşünmüyorum, okulda et yiyen insanlar da etli yemeği almıyorlar, jandarma şube var okulun yakınlarında ordan gelen eski etlerdir, kalitesizdir falandır filandır derken güzel değil deyip alınmıyor,  biz daha konuşmadan ' etsizi de olsun' lafları dönüyordu.