Hakkında tahliye kararı verilen Eren Erdem tutuklandı

Hakkında tahliye kararı verilen ancak savcılığın itirazı üzerine tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan CHP eski Milletvekili Eren Erdem yeniden tutuklandı.
Hakkında tahliye kararı verilen Eren Erdem tutuklandı
2019-01-08 18:09:38   Güncelleme: 2019-01-08 18:27:28    

17-25 Aralık sürecinde yasadışı ses kayıtlarını servis ettiği iddia edilen kapanan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve CHP eski Milletvekili Eren Erdem, dün (7 Ocak 2019 Pazartesi) 12 kişiyle birlikte hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti bu davada, Erdem’in serbest bırakılmasına karar verdi. Ancak, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Erdem’in tahliyesine itiraz etti, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Erdem, bugün jandarmalar tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararını veren İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. 

Basın duruşmaya alınmadı 

Duruşmaya, Erdem'in avukatları da katıldı, davayı izlemek isteyen basın mensupları duruşma salonuna alınmadı. Mahkeme Başkanı Yusuf Yılmaz, kimlik bilgileri alınan Erdem'e yakalama kararını okudu. Erdem, 'Tarafıma okunan yakalama emri, kimlik bilgileri bana aittir ve benim hakkımda çıkarılmıştır' dedi.  

'Adli kontroller yetersiz kalacak'

Mahkeme heyeti, Erdem’in yeniden tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanma gerekçesi şöyle ifade edildi:

'Suçun vasıf ve mahiyeti, tanık beyanları, bir kısım sanık savunmaları ve diğer mevcut delil durumu dikkate alınarak kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, sanığın yurtdışına çıkmak isterken yakalanması, kaçma şüphesini gösteren somut olgunun bulunması, öngörülen cezanın alt ve üst sınırları, suçun sübutu haline muhtemel ceza miktarı ve güvenlik tedbirleri, tutuklu kaldığı süre, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildi.'

Bir hakim çoğunluğuna görüşüne katılmadı

Tutuklama kararına Üye Hakim Çağlayan Özbay, 'Sanık hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının ölçülü olacağı ve bu tedbirlere karar verilerek sanığın serbest bırakılması görüşünde olduğunu' muhalefet şerhi koydu. 

BİANET