HALK OTOBÜSÜNÜN DURAĞA GİRDİĞİ KAZADA ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Ankara'nın Mamak ilçesinde kontrolden çıkan özel halk otobüsünün durağa girmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı. İlerleyen saatlerde yaralılardan birinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 4'e yükseldi.
Halk otobüsünün durağa girdiği kazada ölü sayısı 4'e yükseldi
2019-09-30 22:46:00   Güncelleme: 2019-09-30 22:46:00    

Kaza, saat 14.00 sıralarında Mamak'ta Yeni Merkez Camii önünde meydana geldi. Özel halk otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki durağa girdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. 

Kazada ölen 4 kişinin kimlikleri belirlendi. Türkan Kayış (48), Gürcü Baştürk (80), Muzaffer Emre Sarıyıldız (28) ve Younis Abdala (26) yaşamını yitirirken, yaralıların tedavileri devam ediyor.

Ankara Valisi Vasip Şahin kazayla ilgili yaptığı açıklamada 'İlk tespitlere göre halk otobüsü durağa dalıyor. Teknik sebeple mi arkadaşlar incelemelerde tespit edecekler. Üç vatandaşımız olay yerinde vefat etmiş, üç vatandaşımız da yaralı olarak hastaneye götürüldü. Ambulanslardan önce özel araçlarla da birkaç vatandaşın götürüldüğünden bahsediliyor. Bunun kaç kişi olduğu ve doğru olup olmadığını araştırıyoruz' ifadelerini kullandı.

CHP'den yaralılara ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Ankara Milletvekilleri Gamze Taşcıer ve Ali Haydar Hakverdi ve CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Milletvekilleri, hastanedeki yaralılar Sabri Üfelek (65) ve Gülfer Acer Balta (33) hakkında bilgi aldı. CHP'li Taşcıer, 'Umarım bu kaza son olur ve daha fazla bu tarz bir can kaybı yaşanmaz' dedi.