Handan Toprak Benli: CHP'li adayın eşi belediyeyi bastı

CHP'den DSP'ye geçerek Avcılar Belediyesi'ne yeniden adaylığını koyan Handan Toprak Benli, CHP'nin Avcılar adayı Turan Hançerli'nin eşi Deniz Hançerli hakkında suç duyurusunda bulundu.
Handan Toprak Benli: CHP'li adayın eşi belediyeyi bastı
2019-03-30 00:59:47   Güncelleme: 2019-03-30 00:59:47    

Avcılar'da uzun süre Belediye Başkanlığı yapan Handan Toprak Benli CHP'nin Avcılar adayı Turan Hançerli'nin eşi Deniz Hançerli hakkında, 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan suç duyurusunda bulundu.

Avukat Hasan Sarı tarafından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, müvekkili Handan Toprak Benli'nin Avcılar Belediye Başkanlığı görevini yaptığı sırada, yakınlarını toplayarak belediye binasına gelen Deniz Hançerli'nin başkanlık katını bastığı iddia edildi.

Hançerli'nin, Benli'ye sinkaflı kelimeler kullanarak hakaret ettiği aktarılan dilekçede, bu anların videoya çekildiği kaydedildi.

Dilekçede, 'Müvekkilin belediye başkanı seçilememesi için yıpratmak ve halk nezdinde itibarsızlaştırmak amacıyla çekilmiş olan bu video YouTube'da yayınlanmış ve 3 gün Avcılar halkının erişimine sunulmuştur. Tüm bu sebeplerden dolayı müvekkil maddi ve manevi anlamda mağdur olmuştur' denildi.

'Avcılar CHP'de küfür skandalı' başlığıyla yayımlanan video dikkate alınarak, Hançerli hakkında gerekli soruşturmanın yapılması istenen dilekçede, Deniz Hançerli'nin 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan cezalandırılması talep edildi.

DAHA ÖNCEDEN ARACINA MERMİ İSABET ETMİŞTİ

2016 yılının Kasım ayında Benli'nin aracına mermi isabet etmişti. Avcılar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin saat 19.30 sıralarında ikamet ettiği sitenin yönetimi ile görüşürken park halindeki makam aracının ön camından şoför mahalline kurşun isabet ettiği ve camı delerek aracın içine düştüğü ifade edildi.

Belediye Başkanı Benli, 'Aracın içinden şoför dahil hepimiz inmiş olduğumuzdan herhangi bir kimseye isabet etmemiş ve yaralanan olmamıştır. Konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü’nce araştırma yapılmaktadır' dedi. İhbar üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edilirken soruşturma ve araştırmaya başlandı. Olay sırasında herhangi bir asker veya düğün konvoyunun geçmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.