HANİFE ŞAHAN'A CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET DAVASI!

İleri Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hanife Şahan'a, İleri'de yer alan 'Kaçak sarayın kaçık sultanı' manşeti nedeniyle dava açıldı.
Hanife Şahan'a Cumhurbaşkanı'na hakaret davası!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanına hakaret davalarının arkası kesilmiyor. Bu kez İleri'nin 9. sayısında yer alan "Kaçak sarayın kaçık sultanı" manşeti nedeniyle Hanife Şahan'a  dava açıldı.

 

ilerihaber.org'da yer alan habere göre; Şahan hakkında soruşturma, İskenderun'da İleri gazetesi satışını yapan 6 kişinin gözaltına alınmasının ardından başlatıldı. 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 11.06.2015 tarihinde görülecek.

 

HABERDE SARAY VE ERDOĞAN ELEŞTİRİLDİ

Davaya gerekçe gösterilen "Kaçak sarayın kaçık sultanı" haberinde Atatürk Orman Çiftliği'ne kaçak olarak yapılan sarayın maliyetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bir kafede oturan gençleri sigara içtiklerinden dolayı azarlaması eleştirilmişti.

 

'ELEŞTİRİ OLDUĞU ANLAŞILMIŞ İSE DE...'

İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı M. Sıddık Çinko, kaçık kelimesinin sözlükteki anlamının 'Bazı davranışları dengesi olan, zıvanasız' anlamı talıdığını belirterek "Haber içeriğinin her ne kadar Cumhurbaşkanlığı sarayının yapımı ve maliyetine ilişkin eleştiri niteliğinde olduğu anlaşılmış ise de, kaçık ifadesi ile Sayın Cumhurbaşkanına yönelik küçük düşürücü ifade kullanıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini  kullandı. Çinko hazırladığı iddianamede dava için Adalet Bakanlığı'ndan da izin alındığını söyleyerek, İskenderun'da İleri satışı yapanlar hakkında takipsizlik kararı verildiğini vurguladı.