Hataylı depremzededen Erdoğan'a: Hatayı da sildi rahat etsin, buralara gelmesin

Hataylı bir depremzede Erdoğan'ın yardım duyurularına tepki gösterdi: Bana 10 bin verecekmiş, neyime vereceksin, kime vereceksin? Sen buraya gel kokla burayı. Annem babam kokuyor burası ne 10 bini? Hatay'ı da sildi rahat etsin. Buralara gelmesin
Hataylı depremzededen Erdoğan'a: Hatayı da sildi rahat etsin, buralara gelmesin
2023-02-17 03:29:32   Güncelleme: 2023-02-17 03:29:32    

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde, Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki depremin ardından Türkiye'de milyonlarca insanın hayatı etkilendi. Binlerce insan enkaz altında kurtarılmayı beklerken yaşamını yitirdi. Binlerce insanın evi yıkıldı. 

'Annem babam kokuyor burası, ne 10 bini?'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelere taşınma ve kira desteği sağlayacaklarını, hane başına 10 bin TL destek yardımı yapılacağını duyurmuştu. Bir depremzede bu duruma tepki gösterdi. 

KRT TV'ye konuşan bir depremzede, 'Bana 10 bin verecekmiş, neyime vereceksin, kime vereceksin? Sen bana annemi babamı veremedikten sonra sen o 10 bini al, ben sana vereyim. 10 bin mi? Sen buraya gel kokla burayı. Annem babam kokuyor burası. Sen bana 10 binden bahsediyorsun. Bir yıl içinde şehrimi düzeltecekmiş. Sen nelerden bahsediyorsun?' diyerek ağladı. 

'Hatay'ı da sildi rahat etsin, buralara gelmesin'

Depremzede sözlerini şöyle sürdürdü: AFAD mı, Kızılay mı? Hiç mi yetiştiremedin adamlarını? Reklam mı sadece? Kim ölümüme sebep olduysa hakkım haram olsun. Kapıyı açacak levye yok. Polonya, Amerika termal kamerayla gelmiş. Gelişmekte miymiş ülke? Bu mu gelişmek? Hatay'ı da sildi rahat etsin, oyunu da toplasın. Buralara gelmesin