Hayko Bağdat: Terörle arama mesafe koyamıyorum!

''Her ağzımızı açtığımızda, patlayan bombalara gösterdiğimiz en ufak tepkide ağzımızın payını vermeye çalışan pişkin siyasetçilerle karşılaşıyoruz''
Hayko Bağdat: Terörle arama mesafe koyamıyorum!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Diken'in köşe yazarı Hayko Bağdat, bombalı saldırılar üzerine yazdı. İşte o yazı; 

 

Gün aşırı üzerine bomba geçirmiş bir manyağın masumların kanına girdiği bir dünyada ve de ülkede yaşamaya mahkum edildik.

 

‘Haklı bir dava uğruna’ diyerek tarihin gördüğü en alçak eylemleri gerçekleştirenler ne yazık ki değişik kesimlerden alkış alır hale geldi. Ortaklaşa tutabileceğimiz bir yas kalmadı neredeyse. Birbirinin ölüsüne, cenazesine sevinenlerin aynı coğrafyayı paylaştığı korkunç bir dönemden geçiyoruz.

 

Bizleri yönetenlerin tüm devlet enstrümanlarını kullanarak can ve mal güvenliğimizi sağlamalarını istemek en doğal hakkımız. Fakat her ağzımızı açtığımızda, patlayan bombalara gösterdiğimiz en ufak tepkide ağzımızın payını vermeye çalışan pişkin siyasetçilerle karşılaşıyoruz.

 

Nasıl yapacağız?

 

“Sen önce terörle arana mesafe koy” cümlesi artık bombadan şans eseri kurtulmuş mağdurlara, şehit yakınları yarbaylara bile söylenir oldu.

 

AKP’ye hiç oy vermemiş, vermeyi de düşünmeyen muhalif bir gazeteci olarak yaşadığımız memlekete bir faydam dokunması için ne yapabilirim? Teröre karşı iktidarın talep ettiği oranda mesafeli olabilmek için nasıl davranmalıyım?

 

Hadi sesli düşünelim…

 

Aktif siyasetle ilgilensem ve AKP dışındaki partilere ilgi duysam?

 

Muasır medeniyet seviyesini referans almış, devletin kurucusu bir parti terörle arasına yeterince mesafe koymuştur mutlaka değil mi?

 

Koymamış…

 

CHP’de Ergenekon Terör Örgütü yöneticiliğinden hapis yatmış vekil doluymuş. Ayrıca memleketin başbakanına inanacak olursak CHP, DHKP-C’nin arka bahçesiymiş.

 

Panik yapmayın başka partiler de var.

 

Türk milliyetçiliğinin ve bölünmez bütünlüğün yılmaz savunucusu MHP’nin kapısını çalsam? Devlet Bahçeli terörle arasına yeterince mesafe koymuştur mutlaka değil mi?

 

Koymamış…

 

MHP, FETÖ Terör Örgütü’nün yancısı haline gelmiş. Memleketin cumhurbaşkanına inanacak olursak MHP ırkçılık yaparak bölücülerle aynı yolun yolcusu olmuş.

 

E HDP var? Hani üç gün öncesinde devletin barış ve huzur getirmek için tüm kurumlarıyla aynı masada oturduğu parti?

 

Ne diyorum ben yahu? Erdoğan başta Demirtaş olmak üzere alayının kodese tıkılması için emirler yağdırıp duruyor…

 

Siyasi partilerle olmaz bu iş, hukuk adamlarına güvensem, onlarla beraber davransam?

 

Kıdemli hakim ve savcıların yarısı ülkeyi terk etti, yarısı tek kişilik hücrelerde yatıyor. Avukatları hiç konuşmayalım zaten. Adliye girişinde kahraman Türk polisi kafasını kıramadıklarını tutup terör örgütü üyeliğinden Silivri’ye yolluyor.

 

Peki bilim dünyasında durumlar nasıl?

 

Onlar koskoca hocalar olarak terörle aralarına yeterince mesafe koymuşlardır kesin değil mi?

 

Koymamışlar…

 

“Bugün de üstelik çoğu maaşını devletten alan, cebinde bu devletin kimliğini taşıyan sözde aydınların ihanetiyle karşı karşıyayız” diyor Reis…

 

Buldum!

 

İktidara mesafeli sivil toplum örgütleri var memlekette. Onlar hayırlı işler için toplanmış fedakar insanlardır mutlaka.

 

Gidip birine üye olsam?

 

Kesin STK’lar terörle aralarına yeterince mesafe koymuş olmalılar.

 

Koymamışlar…

 

ÇYD’den TTB’ye, TMMOB’den TÜSİAD’a, Kimse Yok mu’dan ADD’ye alayı teröristmiş bunların. Harflerin açılımlarına internetten bakarsınız.

 

Ya kahraman ordumuz?

 

Türk Silahlı Kuvvetleri terörle arasına mesafe koymayacak da kim koyacak yahu?

 

Koymamışlar…

 

Memleketin genelkurmay başkanı terör örgütü yöneticiliğinden yıllarca içerde yatmış. Hapis yatmış subayların sayısı şu an görevde olanlarınkinden bir tık azmış.

 

Koskoca polis teşkilatı?

 

Onlar zaten terörü bitirmeye çalışıyor işte!

 

Sırtımı polisimize dayasam? Polisler terörle aralarına yeterince mesafe koymuş mudur?

 

Koymamışlar…

 

Polis okulları terör yuvası olduğu için mühürlenmiş. Hapisteki ‘terörist’ emniyet müdürü sayısı IŞİD militanından daha fazlaymış.

 

Teröre karşı Yaradana sığınsam?

 

Cemevi, Kuran kursu, kilise bulsam kendime?

 

Anlı şanlı milletvekili Mehmet Metiner’e inanacak olursak cemevleri terör yuvası olmuş. Ayrıca bazı cemaatler kuran kurslarında Siyonist ajan yetiştiriyormuş. Kilise olabilir ama Protestan kilisesi sakıncalıymış. MGK’nın iç tehditler sıralamasında üst sıralardaymış bu kiliseler.

 

Allah yolunda giden müminler de terörle aralarına yeterince mesafe koyamamış anlaşılan.

 

Yahu hiçbir şey yapamıyorsam gazeteciliğe devam edeyim?

 

Eli kalem tutan insanlar terörle aralarına yeterince mesafe koymuşlardır herhalde?

 

Koymamışlar…

 

Samanyolu, Zaman, Bugün, Taraf falan su katılmamış teröristmiş. Cumhuriyet hem terörist hem casusmuş. BirGün, Evrensel, Gündem, Agos mevzularını açmayın bile.

 

Aydın Doğan’ın kızıl yıldızlı bereli fotoğrafını gördüğümden beri ben de huylanıyorum zaten adamdan.

 

Sözcü var ama afedersin Ermeni halimle ben nasıl yapayım orada?

 

Olmuyor işte, bir türlü terörle arama mesafe koyamıyorum.

 

Yapacak tek mantıklı iş gidip AKP Genel Merkezi’nin kapısını çalmak.

 

Terörle arama mesafe koyabilmek için yapabileceğim başka hiç bir şey kalmadı maalesef.

 

Ben oraya gidiyorum dostlar.

 

Hem belki oradayken TIR dolusu silahları cihatçılara gönderenlere, Hrant’ın katili örgüt üyelerine terfiler verenlere, ayakkabı kutusu stoklarına, Doğu Perinçek’e, Sedat Peker’e, delik deşik edilmiş Kürt evlerinin üzerine “Seni seviyoruz Uzun Adam” yazan özel harpçilere, Ensar Vakfı yöneticilerine falan rastlarım da yazı konusu çıkar…