Hayvan hakkı savunucusu, Mcdonalds'ı bombalamakla yargılanıyor!

Kucura’nın 2011'de hayvan katleden Mcdonalds’ı bombaladığı iddia ediliyor.
Hayvan hakkı savunucusu, Mcdonalds'ı bombalamakla yargılanıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ecem Parlayan/ Vehaber

Mcdonalds'da hayvanlara zulmedildiği gerekçesiyle, bir hayvan hakkı savunucusunun Mcdonalds'ı bombaladığı öne sürüldü. Parameter'in haberine göre, Slovakya'da tutuklu bulunan hayvan hakkı savunucusu Ladislav Kucura’nın davası temyize gitti. Hayvan Kurtuluş Cephesi (ALF) militanı Kucura, 2014 yılında silah ve patlayıcı bulundurmaktan 25 yıla mahkum edildi. Kucura'nın silahları ve patlayıcıları elde etmek için sosyal medyayı kullandığı öne sürüldü. El yapımı boru bombada parmak izleri bulunan hayvan hakkı savunucusunun, hayvanların hayatını korumak için kararlı olduğu belirtildi.

 

ALF nedir? Hedefleri nelerdir

 (Animal Liberation Front - Hayvan Kurtuluş Cephesi), 1976´da radikal hayvan hakları eylemcisi Ronnie Lee´nin kurduğu aktivist gruptur.

Hayvanları, deney laboratuvarları, sınai çiftlikler,kürk çiftlikleri gibi kötü muameleye maruz kaldıkları yerlerden kaçırıp acı çekmeden, doğal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerlere yerleştirmek.

Hayvanları sömürerek ve onlara kötü muamele ederek kâr elde eden kurumlara yönelik ekonomik sabotaj eylemleri gerçekleştirmek.

Şiddet içermeyen eylemlerle ve özgürleştirme faaliyetleriyle, kapalı kapılar ardında hayvanlara yapılan işkenceleri ifşa etmek.

İnsan ya da insandışı olsun hiçbir hayvana zarar gelmemesi için gereken bütün önlemleri almak.

Vehaber Menu