Hayvan katili ICAM protestosunda Çetin Şengül gözaltına alındı!

ICAM, konferansın ikinci gününde Şişli'de de protesto edildi.
Hayvan katili ICAM protestosunda Çetin Şengül gözaltına alındı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2019-01-26 09:17:19    

 Uluslararası Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı'nın ikincisi Şişli’deki bir otelde gerçekleştirildi. Basına kapalı yapılan konferansta Çetin Şengül gözaltına alındı.

Eylem boyunca  'İçerde dışarıda kafesleri parçala', 'Ağaca, hayvana, yeryüzüne özgürlük' sloganları atıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Konferansa Türkiye’deki hayvan özgürlüğü ve hayvan hakları örgütü ve oluşumlarının tek bir tanesi dahi davet edilmedi. Bu konferansın gündemi, tartışmasız bir hak olan yaşam hakkının garanti altına alınması ya da hayvanların tecavüze, lince ve işkenceye varan toplumsal şiddete maruz kalmadan özgürce yaşaması veya hayvan haklarının geliştirilmesi değildir. Bu konferansın gündemi, şehrin en büyük sorunuymuş gibi gösterilen, salgın hastalık kaynağı ve kamu düzeni bozan düşman unsur olarak işaret edilen sokak hayvanlarının kökten ‘çözüm’lerle, toplumsal infiale yol açmayacak yöntemlerle, yani kılıfına uydurularak ve sistemli bir şekilde yok edilmesidir.
'Bu konferansın gündemi, Türkiye’de bugüne kadar devlet eliyle sürdürülen hayvan katliamı politikasının, toplu soykırıma dönüştürülmesinin yollarını aramak, bilimsellik ve modernleşme adı altında kitlesel hayvan katliamlarının önünü açmaktır. Tüm bunları kamu nezdinde meşru kılmaktır'.

Hayvan soykırımcısı ICAM'a tepkiler büyüyor!

Köpek katili ICAM protesto ediliyor!