Hayvan katliamına karşı nöbet tutanlara saldırı!

Antalya'da köpeklerin kedilere saldırtılarak öldürülmesine karşı çıkan hayvan hakları savunucuları taşlı saldırıya maruz kaldı.
Hayvan katliamına karşı nöbet tutanlara saldırı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Antalya Falezpark'ta köpeklerin kedilere saldırtılarak öldürülmesini engellemek amacıyla, 8. gündür nöbet tutan çevreciler ve hayvan hakları savunucularına da saldırı gerçekleşti.

İleri'de yer alan habere göre Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu (A Platformu) tarafından yapılan açıklamaya göre, köpeklerini apartman çatısında besleyen ve kedileri parçalattırarak öldürten Mehmet Karay isimli şahısın, 24 saat nöbet tutanlara karşı sabah saat 06.00 sularında çatıya çıkarak bağırıp çağırmaya başladığı kaydedildi. Çevrecilerin, şahısın sözlü saldırısını fotoğraflamak için makinasını çıkarmasıyla hızla gözden kaybolduğu belirtildi.

ANNESİ DE KEDİ BESLEYEN KADINI TAŞA TUTTU

A Platformu, Karay’ın gözden kaybolmasıyla birlikte bu kez de şahısın yan apartmanda kalan annesi nöbet tutanlara hakaret yağdırdığı iddia edildi. Kedileri parçalattıran kişinin annesi, yine aynı sitede oturan ve her sabah kedileri besleyen N. E. isimli hayvanseveri balkondan taş yağmuruna tuttuğu, ve daha önceden balkonuna taş yığdığı anlaşılan annesinin, taş yanında odun parçaları ve çiçek saksısı da atarak, kedileri besleyen hayvansevere saldırdığını ifade edildi.

ŞİDDET İNSANLARA YÖNELDİ

A Platformu’nun konuya ilişkin açıklaması şöyle devam etti: “Geçen hafta 5 kedi parçalanarak, 2 yavru da annesi öldüğünde bulunamadığı için ölmüştü. Geçtiğimiz haftada toplamda 7 kedinin ölümüne sebep olanlar, kedi koruma nöbeti nedeniyle kedi öldürememişti. Kedi parçalayan köpekler, nöbet tutanların sopalarla demire vurmasıyla kaçırtılmış ve kedi ölümleri bu hafta durmuştu. Ancak bu kez şiddet insanlara yöneldi."

"VALİLİK VE SAVCILIĞI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ"

"Bu şiddet davranışları, toplumsal güven ortamını tehdit etmektedir. Çocuk oyun alanı da bulunan parkta, yapılan şiddetin çocuk vb. gibi kendinden daha güçsüz olanlara yönelme olasılığı da vardır. Toplumu ve mahalle halkını ve yaşanan vahşete dur demek amacıyla Antalya Valiliğini ve Savcılığı göreve çağırıyoruz.

Taş yağmuruna tutulan N.E bugün de savcılığa şikayette bulundu. Falezpark'ta yaklaşık 8 yıldır kedileri besleyen ve anne-oğulun sürekli sözlü şiddetine uğrayan ve de kedilerin canice parçalattırılmasına sık sık tanık olunca, defalarca şikayette bulanan, ancak hiç bir sonuç alamayan N.E yine savcılığa şikayette bulundu.

Kamuoyunu Falezpark'ta yaşanan şiddete karşı durmaya davet ediyoruz. Falezparkta kedi parçalattırılmasına karşı duran bizler, tüm kamuoyuna çağrıda bulunardak, bu vahşeti ve vahşete karşı nöbet tutanlara karşı duranlara, taşlı saldırıda bulunanlara karşı harekete geçmeye davet ediyoruz."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü