Hayvan soykırımcısı ICAM'a tepkiler büyüyor!

İstanbul'da Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı'nın düzenlenecek olması hayvan özgürlükçülerinin tepkisine neden oldu! Sosyal medyada etkinlik oluşturan hayvan özgürlükçüleri ICAM'i ve konferansını istemiyor.
Hayvan soykırımcısı ICAM'a tepkiler büyüyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-22 18:28:23    

Etkinlik sayfasının açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

ICAM SENİ TÜRKİYE’DE İSTEMİYORUZ !!

3-5 Mart İstanbul ICAM 'Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı', Sokak Hayvanlarınin Tecrit ve Katliam Politikaları için Meşruiyet Sağlama Çabasıdır.

İstanbul Kısırkaya’da inşaatı tamamlanmış olan, Pendik’te de yapımına yakında başlanacak olan büyük toplama kampları, bize gösteriyorki 2012’de 5199 sayılı 'Hayvanları Koruma Kanunu' yasa tasarisiyla gundeme gelen sokak hayvanlarinin sokaklardan toplanma sureci baslamıştır. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, İstanbul, Kocaeli ve Trabzon’un bu hayvan yok etme politikaları icin 'pilot şehirler' olacağına dair sözleri ve şimdi Grand Cevahir Hotel’de yapılacak ICAM’ (Uluslararası Refakatçi Hayvan Yönetimi) 'Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı', sokak hayvanlarına yönelik tecrit ve katliam politikalarının birer göstergesi ve aracidir.

ICAM Kimdir?
ICAM, çeşitli hayvan refahı ve kontrolü derneklerinin oluşturduğu, sokak hayvanı nüfus kontrolü adı altında sokak hayvanları için soykırım yönünde çalışmalar yapan İngiltere merkezli bir gruptur.

Köpek katili ICAM protesto ediliyor haberi!


ICAM Neden İstanbulda?

İlk 'Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı', geçtiğimiz yıl İngiltere’de düzenlenirken ikincisinin İstanbul’da yapılacak olmasi tesadüf değildir. Kısırkaya ve Pendik'te dev ölüm kampları inşa eden devlet ve yerel yonetimler 5199 Yasa tasarısı ile sokak hayvanlarını tecrit ve imha etmeyi planlarken bu konferans, yapılacak olan toplu kıyıma bir meşruiyet sağlama çabasıdır.

ICAM Sponsorları !
Konferansın ana sponsorlarından MDC Exports Ltd. kanca, tuzak, eldiven, kafes gibi hayvan yakalama ekipmankari üreten uluslararası bir şirkettir.

ICAM, Türcü ve Ayrımcı Bir Topluluktur !
Daha 'degerli' olarak niteledikleri, cins köpeklere sahiplenme ve yaşam hakkı yönünde farklı muamele yapılmasını savunmaktadır.

ICAM’a Göre Sokak Hayvanları Açlıktan Ölmeye Mahküm Edilmeli !
Bu anlamda Hükümetlere ve STK’lara önerileri: Sokak hayvanlarinin beslenme noktalarina erişememeleri icin çöp konteynerlerinin kilitlenmesi, geri dönüşüm işçilerine engel olunması ve gönüllü olarak hayvanları besleyen insanların caydırılması, çöp merkezlerinin çitle çevrilmesi.

ICAM, Katliamı Teşvik Etmektedir !
Turkiye’deki yasal düzenlemelerin sağlıklı hayvanların öldürülmesine izin vermiyor oluşu bir eksiklik olarak değerlendirilmekte ve yasa kapsamının sağlıklı sokak hayvanlarınında öldürülebileceği şekilde genişletilmesi önerilmektedir.

ICAM, Hayvan Düşmanlığını Halka Yaymaya Çalışmaktadır!
Duzenlenen 'eğitim' programlarında, çocuklara pazarlanan kedi ve köpek türlerini satın almaya teşvik etmekte, sokak hayvanları ise kaçınılması gereken ve hastalık yayan bir tehlike olarak tanımlanmaktadır.

ICAM’dan Türkiye’deki STK’lara Davet Yapılmamıştır !!
285£ katılım ücreti yoluyla gönüllü katılımın yolu da kesilmiştir.