HAYVANLAR 2016’YA AÇ VE ÜŞÜYEREK GİRDİ! KAMPANYA BAŞLATILDI…

Hayvan özgürlüğü aktivistleri 2016 yılına, sokakta yaşam savaşı veren hayvanları gözlemleyerek girdi. Zor durumda olan çok sayıda hayvan ile karşılaşan aktivistler, kampanya başlatarak konuyu belediyelere taşıyacak.
Hayvanlar 2016’ya aç ve üşüyerek girdi! Kampanya başlatıldı…
2013-01-01 02:33:35   Güncelleme: 2020-08-22 16:33:12    

Ecem Parlayan/Vehaber

Yoğun kar yağışının ardından hayvanlar zor günler geçiriyor. Hayvan özgürlüğü aktivistleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden tüm ilçelerde kedi ve köpekler için kulübe yapılması için kampanya başlattı. Kar yağışının ardından sokaklara çıkıp gözlem yapan aktivistler zor durumda kalan çok sayıda hayvanla karşılaştı, belirli noktalara yiyecek bırakan aktivistler konuyu belediyenin gündemine taşımak istiyor. Aktivistler diğer illerde bulunan belediyeler için de harekete geçeceklerini belirterek diğer illerden de destek istedi.

 Bugüne dek yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu belirten aktivistler geri dönüşüm kutularındaki mamaların çoğu kez yenilenmediğini, suların da değiştirilmediğini belirtti.

Avcılar bölgesinde yaşayan bir aktivist yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 'Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ile görüştüm. Meydana mama için konulan geri dönüşüm kutusunu Gümüşpala Mahallesi’ne de konulmasını da istediğimi belirttim, çünkü hayvanlar çok zor durumdaydı, kediler ormanlık alana bırakılıyor, zehirleniyor. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli bununla ilgileneceğini söyledi ama hiçbir sonuç alamadık. Tüm illerdeki belediyeleri kapsayan bir kampanya başlatıyoruz. Diğer illerden de destek istiyoruz.'