Hayvanlara tecavüz etmek yasaklandı!

2012’de Danimarka’da hayvanlarla seks yapmanın suç hâline getirilmesi için bir yürüyüş yapılmıştı.
Hayvanlara tecavüz etmek yasaklandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çeviri: Cem Çeboğlu

Danimarka Salı günü  hayvanlarla seks yapmak için ülkeye gelen turistlere cesaret verdiği düşünülen bir yasada düzeltme yaparak hayvanlarla seks yapmayı-bestialite- yasakladı.

Yasa tasarısı hayvanlara zarar verecek şekilde seks yapılmasını yasaklayan bir önceki maddeyi güçlendiriyor. Tarım Bakanı Dan Jorgensen’e göre hayvanlarla seks yapıldığında hayvana zarar verilip verilmediği, kanıtlaması zor bir durumdu:

 

“Şu andaki yasal düzenlemeler hayvanları yeterince korumuyor. Bir hayvanın insanlarla seks yaptığında acı çektiğini kanıtlamak zor”.

Yasa tasarısını destekleyenler Danimarka’nın kuzey Avrupa’da hayvanlarla seks yapmanın legal olduğu ve bu yüzden hayvanlarla seks yapmak isteyen turistlerin akın ettiği tek ülke olarak kalmasını istemediklerini söylüyor. Daha önce Almanya, Norveç, İsveç ve İngiltere hayvanlarla seks yapmayı yasaklayan ülkeler oldu.

Danimarka Hayvanlar Etik Komisyonu “ organize hayvan seks showları, hayvan seks kulüpleri, hayvan genelevleri olduğuna dair bir çok vakalar ve duyumlar söz konusu” diyor. Komisyon, Tarım ve Gıda Bakanlığı’na bağlı ama bağımsız bir danışma kurulu.

2011 yılında Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışmada   veterinerlerin tedavi ettikleri hayvanların %17’sinin insanlarla seks yaptığı ortaya konuldu.

PETA dahil bir çok hayvan hakları kuruluşu Başkan Helle Thorning-Schmidt ve Jorgensen’in yasayı iyileştirmesini istiyordu.