HAYVANLARIN TERKEDİLDİĞİ İDDİALARI ÜZERİNE BARINAKTA İNCELEME!

Mardin Barınağı'nda hayvanların terkedildiği iddiaları üzerine inceleme başlatıldı.
Hayvanların terkedildiği iddiaları üzerine barınakta inceleme!
2020-08-11 06:40:55   Mettre à jour: 2021-09-05 00:13:37    

Sosyal medyada yayınlanan Mardin Barınağı'ndaki hayvanların terkedildiği iddiaları üzerine Mardin Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol bugün barınağı ziyarete gitti.

Mardin Belediyesi'nin sitesinde yer alan bilgiye göre Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay belediyenin Hayvan Barınağında yaptığı çalışmaları yerinde inceledi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, belediyenin Artuklu İlçesinde bulunan hayvan barınağına yapılan bir takım iddialara ilişkin barınakta denetlemelerde bulundu. Akyol Akay, belediyeyi ilk aldıklarında hayvan barınağının durumunun içler acısı olduğunu ve bu durumu düzeltmek için hemen çalışma başlattıklarını vurguladı. Barınağa ve hayvanlara sahip çıkmanın görevleri olduğunu ifade eden Akyol Akay, barınağın Veterineri ve Rehabilitasyon Merkez sorumlusu Nurettin Bozdağ’dan hayvan barınağıyla ilgili yapılan çalışmalar ve sorunlar hakkında da bilgi aldı. Akyol Akay “Barınakla ilgili hala bazı eksikliklerinin olduğunu ancak basında çıkan haberlerin abartılı olduğunu incelemelerimiz sonucunda gördük. Barınakta bazı hayvanların açlıktan öldüğüne ilişkin haberler asılsızdır.  Barınağa her gün düzenli olarak 3 farklı yerden yeterince yemek gelmektedir. Ayrıca mama stoklarımız da bulunmaktadır’’ diye konuştu.

 

Barınağa ilişkin yayınlanan görüntülerin barınak tadilattayken çekildiğine dikkat çeken Akyol Akay, “Barınak, Rehabilitasyon Merkezi olduğu için çoğunlukla hasta hayvanların bulunduğu ve tedavi edildiği bir yerdir. Yaralı, derisi soyulmuş ve uyuz köpekler ihbar bölgelerinden daha kötü durumdayken bakıma alınarak tedavi edilmektedirler. Tedavinin ardından burada bulunan hayvanlara küpe ve çip takıldıktan sonra kendi yaşam alanlarına bırakılmaktadır” dedi.

 

Yeni Büyükşehir Belediye yasası ile rehabilitasyon merkezinin yalnızca Mardin merkez değil bütün ilçelerdeki hasta hayvanların bakımlarının yapılmaya çalışıldığını belirten Akyol Akay,’’ İncelemelerimiz sonucunda barınağın genel durumunun iyi olduğunu gördük. Hayvan severlerin konuya ilişkin duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz. Yalnız bu duyarlılıklarını barınak tadilattayken fotoğraflarını çekip yayınlamak yerine barınağın ve hayvanların genel olarak ihtiyaçları üzerine duyarlılıklarını yoğunlaştırmalarını temenni ediyoruz’’ şeklinde konuştu.