HDP barajı geçmeseydi muhalefet liderleri istifa etmişti!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce Yenişehir ilçesinde Şeyh Said Meydanı'nda kurulan çadırda, vatandaşlarla iftar açtı.
HDP barajı geçmeseydi muhalefet liderleri istifa etmişti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Demirtaş iftarın ardından açıklama yaptı. İşte o açıklama:

''AKP ve CHP teamüller gereği ilk koalisyon görüşmelerini yapmak  durumunda olan partilerdir. Bu iki parti bizim de benimsediğimiz, partimizi  kucaklayacak temel ilkelerde anlaşabilirlerse, biz böylesi bir koalisyonun iyi ve  hızlı çalışması için dayanışma içinde oluruz, destek sunarız.O koalisyonun içinde illaki yer alırız diye bir şey yok. İşlerini  kolaylaştırırız ama buradaki en hassas nokta ilkelerdir. Bakanlık ve koltuk  paylaşımı tartışması mevzusu değildir. Örneğin sivil, çoğulcu ve özgürlükçü yeni  anayasa yapılacak mı? Çözüm süreci kesintiye uğramadan hızla kalıcı barışa  ulaşılacak mı? Güvenlikçi yasalar yerine özgürlükçü, demokratik yasalar  yapılabilecek mi? Siyasi Partiler Kanunu, seçim barajı, kadın ve çocuk hakları,  ekoloji, bunların hepsi ilkesel yaklaşımlardır.''

Demirtaş, bazı partilerin milletvekilleri kendilerine her mikrofon  uzatıldığında kendi partilerine hakaret edip, partilerinin meşruiyetini  tartışarak, konuya başladıklarını söyledi. 
 
  "Hangi parti olduğu biliniyor. Eğer HDP barajı geçemeseydi, siz şu  anda koalisyon falan tartışıyor olmayacaktınız. Sayemizde koalisyonunu  tartışıyoruz. Eğer barajı geçmemiş olsaydık, AKP'nin tahakkümü altında inliyor  olacaktınız. Parti yönetimi olarak koalisyonu değil, yeni genel başkanı  tartışıyor olacaktınız. Muhtemelen genel başkanlarınız istifa süreci yaşayacaktı.  Koalisyon tartışıyorsanız sayemizdedir. "

Vehaber Menu