HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Bütün baskılara karşın buradayız, dimdik ayaktayız. Bu da bütün zalimlere dert olsun!

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçimlerdeki çatı partisi Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ankara'da gerçekleştirdiği toplantıyla milletvekili adaylarını tanıttı.
HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Bütün baskılara karşın buradayız, dimdik ayaktayız. Bu da bütün zalimlere dert olsun!
2023-04-11 16:39:20   Güncelleme: 2023-04-11 16:39:20    

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Ankara'da İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) konferans salonunda 14 Mayıs seçimleri milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Etkinliğe; Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti listesinden milletvekili adayı olarak gösterilen Türkiye’nin en kıdemli gazetecilerinden T24 yazarı Hasan Cemal ve Cengiz Çandar katıldı. Emek ve Özgürlük İttifakı'nda bulunan partilerin temsilcilerinin de katıldığı etkinlikle, kitle örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi yer aldı. 

'En geniş mutabakatı oluşturmak için elimizden geleni yaptık'

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, yaptığı konuşmada, 'Bütün baskılara, her türlü oyuna karşın buradayız, dimdik ayaktayız. Bu da bütün zalimlere dert olsun!. Şu an siyasi rehin olarak tutulan bütün yoldaşlarımızla özgür günlerde buluşmamız çok yakındır' dedi. 

Sancar, 'En geniş mutabakatı oluşturmak için elimizden geleni yaptık. Aday belirlerken eksiklerimiz oldu, bunları tamamlamanın yolu mücadelede kenetlenmektir' ifadelerini kullandı.

'Bugün çok daha büyüğüz'

Sancar'ın ardından söz alan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, 'Arkamızda çok güçlü bir miras var. Bu mirastan güç alıyoruz. Bugün çok daha büyüğüz ve bu güçle yola çıkıyoruz' dedi.

Yeşil Sol Parti'nin diğer Eş Sözcüsü İbrahim Akın da HDP'nin kapatılma davasına değinerek, 'Bizi yargı sopasıyla seçeneksiz bırakmaya çalışanlara karşı Yeşil Sol Parti burada. Bu seçim bizim için bir değişim seçimi. Bu iktidardan sizlerle beraber kurtulacağımız sözünü veriyoruz' dedi.

'AKP karşısında asla diz çökmeyeceğiz'

HDP Eş Genel Başkanı Buldan da şunları söyledi:

'21 yıllık AKP iktidarının bu ülkede muhalifim diyenlere nasıl zorbalık çektirdiğini gördük ama her türlü zor karşısında asla taviz vermedik. Bundan sonra da AKP’nin karşısında asla diz çökmeyeceğiz. Öyle gelenekten geliyoruz ki yıllarca inkâr edildik, yok sayıldık. Ama şunu da biliyoruz ki direnmekten başka alternatifimiz yok.'