HDP: ‘Esadullah Timi’ kimdir?

4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır Sur'da, polisin duvar yazılamaları Meclis gündemine taşınacak.
HDP: ‘Esadullah Timi’ kimdir?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, özel harekât polislerinin duvarlara “Türkün gücünü göreceksiniz” ve “Esadullah Tim” gibi yazdığı yazılara ilişkin açıklama yaptı. Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) konuşan ve konuyu Meclis’in gündemine taşıyacaklarını söyleyen Demirel, “İçişleri Bakanlığı’na, geçici AKP hükümetine ve saraydakine soruyoruz; ‘Esadullah Timi’ kimdir?” diye sordu. Demirel, söz konusu duvar yazılamaları ile ilgili sorularını şöyle sürdürdü:
“Sur’da devletin binlerce polisi özel harekatı ve timi vardı. Bunlar ‘Esadullah Timi’ adı altındaki timler midir? Esadullah ile İŞİD’in bağlantısı nedir? Esadullah’ın devletle bağı nedir? Bu devlet Esadullah adı altında kontra güçler mi yetiştirmiştir. Esadullah Tim’inin bu devletle, geçici AKP hükümetiyle bağı nedir?”
Demirel, “Devlet Sur’da gerek yaptığı katliamlarla gerek hakaretleriyle, uyguladığı şiddet, gözaltı ve tutuklamalarla terör estirdi” diye de belirtti.
 
Sur’da neler yaşandı?
 
4 gün boyunca sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur’da, 1’i çocuk olmak üzere 3 kişi yaşamını yitirdi. Yasağın uygulandığı süre boyunca birçok şiddet olayı yaşanırken, onlarca kişi gözaltına alındı.