HDP milletvekillerinin PKK cenazesine katılması tepki gördü!

PKK üyesinin cenazesine HDP Milletvekilleri Yiğitalp ve Uca ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin DBP'li Meclis Üyesi Anlı da katıldı.
HDP milletvekillerinin PKK cenazesine katılması tepki gördü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı, Şırnak'ta öldürülen PKK'lının cenazesine katıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, PKK'ya yönelik operasyonlarda öldürülen ve Şırnak'ın Silopi ilçesindeki kimsesizler mezarlığına defnedilen "Tufan Amed" kod adlı Baran Kaval'a, ailesinin talebi üzerine DNA eşleşmesi yapıldı. DNA örnekleri uyuşunca Kaval'ın ailesi, cenazenin memleketleri Diyarbakır'da defnedilmesini talep etti. Kimsesizler mezarlığından alınan Kaval'ın cenazesi, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na getirilerek defnedildi.

PKK üyesinin cenazesine HDP Milletvekilleri Yiğitalp ve Uca ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin DBP'li Meclis Üyesi Anlı da katıldı. Cenaze sırasında PKK'lı kıyafeti giyen Kaval'ın fotoğrafı taşındı, tabutun üstüne PKK bayrağı örtüldü.

Milletvekillerinin cenazeye katılması sosyal medyada tepki gördü.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü