HDP mitingine saldırı!

Samsun'da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katıldığı miting sonrasında bir grup saldırı gerçekleştirdi.
HDP mitingine saldırı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

POLİS UZUN SÜRE MÜDAHALE ETMEDİ

Slogan atıp tekbir getiren saldırganların, elleriyle MHP'lilere ait kurt işaretleri yaptıkları görüldü. Ara sokaklardan miting alanına doğru yaklaşan gruba polis uzun süre müdahale etmedi. Alandaki kitleye saldırmaya çalışan grup, HDP yöneticilerinin uyarıları sonrasında polis tarafından engellendi ancak polis grubu uzun süre dağıtmadı.

OTOBÜSLER TAŞLANDI

HDP üyeleri, saldırının son bulması için alanı terk etmedi. Polisin grubu tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek dağıtmasının ardından, HDP'liler topluca alandan ayrıldı.

Ancak HDP'lilerin otobüslerine taşlı saldırı gerçekleşti. Yaşanan saldırı esnasında HDP'li bir genç saldırganlar tarafından linç edilmek istendi. Yerde uzun süre yaralı olarak kalan genç ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Otobüslerin camları kırılırken, çok sayıda HDP üyesi uzun süre alanda beklemek zorunda kaldı. Polisin yeterli müdahalesi olmaması nedeniyle gerginlik uzun süre devam etti.

ÇARŞAMBASPOR TARAFTARLARINDAN SALDIRI ÇAĞRISI

Saldırılar sürerken, sosyal medyada çeşitli taraftar gruplarının saldırı çağrıları yaptığı tespit edildi.  Çarşambaspor taraftarlarının facebook ve twitter üzerinden saldırı organizasyonu ve çağrıları yaptığı bildirildi. Saldırgan grup, facebook'ta paylaştığı fotoğraflar ve yorumlarla taraftar kitlesini HDP'ye karşı kışkırtmaya çalıştı. Grubun, saldırıya uzun süre müdahale etmeyen polisi ve AKP iktidarını eleştirmesi de dikkat çekti.