HDP: Yunanistan halkının yanındayız!

HDP, IMF'nin kemer sıkma politikasına karşı Yunanistan hükumeti ve halkının verdiği mücadeleyi desteklediklerini duyurdu.
HDP: Yunanistan halkının yanındayız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile HDK Yürütme Kurulu, "kemer sıkma politikaları"na karşı çıkan Yunanistan halkının ve hükümetinin yanında olduğunu duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Eşbaşkanlar, Yunanistan'a dayattıkları kemer sıkma politikalarında Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin çözümsüzlüğe yol açan politikalar izlediğini, Yunanistan halkına demokratik bir seçenek bırakılmadığını, Yunanistan hükümetinin önerilerine katı bir olumsuzlukla yaklaşıldığını belirtti.

Yapılacak referanduma dikkat çeken Eşbaşkanlar, "Dayanışma temelinde birleşmiş ülkelerin Avrupası adına Yunanistan halkını, Yunanistan hükümetini ve Syriza’yı destekliyoruz. Bu vesileyle, eşitlikçi, adil ve özgürlükçü bir dünyanın her zamankinden daha yakın olduğuna dair inancımızı yineliyoruz" dedi.

'SONUÇLAR HERKES SAYGI DUYMALI'

HDK Yürütme Kurulu da yaptığı yazılı açıklamada referandumdan çıkacak olan sonuçlara herkesin saygı duyması gerektiğini belirtti.

AB ve IMF'nin daha fazla kredi vermesi için öne sürdüğü koşulların Yunan halkının çıkarını değil, paranın çıkarını koruduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Oylamadan açığa çıkacak sonuç Yunanistan emekçilerinin ve gelecek kuşaklarının kaderini tayin edecek. Sonuç Yunanistan'la sınırlı da kalmayacak, tüm Avrupa halkları için, hepimiz için emsal niteliği taşıyacaktır. İnanıyoruz ki sandıktan çıkan sonuç, halkların boğazını her gün daha fazla sıkarak egemenliklerini pekiştirenlere güçlü bir yanıt olacaktır" denildi.

HDK, Türkiye halklarını, Yunan halkı ile enternasyonalist dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

ETHA