HDP’den ATV hakkında suç duyurusu

HDP, partiyi ve seçmenlerini hedef gösterdiği gerekçesiyle ATV kanalını RTÜK’e şikayet edip kanal hakkında suç duyurusunda bulundu.
HDP’den ATV hakkında suç duyurusu
2020-12-15 12:36:47   Güncelleme: 2020-12-15 12:36:47    

Halkların Demokratik Partisi (HDP), ATV hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç’un ilettiği başvuru dilekçesinde, ‘haberde partinin ambleminin değiştirilerek kullanıldığı, amblemdeki yapraklar ve yıldızlar yerine el bombaları ve mermiler yerleştirildiği, parti kapatılmış gibi bir izlenim verilerek, logonun üzerine bir de kapatma mührü yerleştirildiği’ ifade edildi.

Partiden yapılan açıklamada, genel seçimlerde 6 milyon oy alan, Türkiye’nin üçüncü büyük partisi HDP’nin logosununun şiddet/ölüm materyalleriyle tasvir etmenin yayıncılık faaliyeti olamayacağı vurgulandı. Kanal için 'HDP’yi ve seçmenlerini açıkça hedef göstermiş, yayıncılık adı altında nefret suçu işlemiştir' dendi.

RTÜK’E DE ŞİKAYET EDİLDİ

HDP'nin RTÜK’e yaptığı başvurunun dilekçesi ise şöyle:

'ATV logosu ile yayın yapan Kuruluşun 12.12.2020 tarihli Ana Haber Bülteni’nde yere alan, ‘KAPATMA TARTIŞMASI’ başlıklı haberde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, yargıya talimat niteliği taşıyan HDP’nin kapatılması yönündeki sosyal medya paylaşımlarına yer verilmiştir.