HDP'DEN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Ayhan Bilgen: Kılıçdaroğlu'na soruyoruz, dokunulmazlık düzenlemesi Anayasa'ya aykırı olmasına rağmen evet oyuna sizi kim, nasıl ikna etti?
HDP'den Kılıçdaroğlu'na tepki
2020-08-11 06:40:55   Mettre à jour: 2021-09-05 00:13:37    

9 HDP'li vekilin tutuklanması sonrası yaşanan gelişmelere ilişkin bir basın toplantısı düzenyeleyen Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, CHP'ye ve AKP'ye tepki gösterdi.

"Bakan diyor ki, 'Bu partiye yönelik özel husumetimiz yok.' O zaman, genel merkezimize uyguladığınız ambargonun anlamı nedir? MYK üyelerimiz, milletvekillerimiz genel merkezimize giremiyor. Şaka mı yapıyorsunuz, dalga mı geçiyorsunuz?" diyen Bilgen, "Halk seçtiği milletvekilinin ve parti genel merkezinin durumuna bakarak Meclis’te siyaset yapıp yapmayacağına karara verecek. Kimse bizi diğer partilerle karıştırmasın. Bizler milletvekili olmak için takla atanlardan değiliz. Biz bir oyunun figüranı asla olmadık, olmayacağız. Burada demokrasi varmış gibi gösterilmesini izin vermeyeceğiz. Kılıçdaroğlu'na soruyoruz, dokunulmazlık düzenlemesi Anayasa'ya aykırı olmasına rağmen evet oyuna sizi kim, nasıl ikna etti? Bize sağduyu çağrısı yapanlar! Eşbaşkanlarımız, vekillerimiz tutuklanırken hiçbir şey olmamış gibi mi davranalım? Halk geleceğini nasıl savunmak istiyorsa, öyle yapacak. Halk tepkisini nasıl ifade etmek isterse öyle eder" ifadelerini kullandı.