HDP'li Beştaş: ‘AKP ile iş birliği yaparlar’ yaklaşımlarını kaldıramıyorum!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın HDP'nin kendi adayını çıkaracağına ilişkin açıklamasını değerlendirerek 'Aday çıkarmamız üzerinden ‘AKP’nin işine yarar veya AKP ile işbirliği yaparlar’ gibi yaklaşımları kaldıramıyorum' dedi.
HDP'li Beştaş: ‘AKP ile iş birliği yaparlar’ yaklaşımlarını kaldıramıyorum!
2023-01-12 18:37:47   Güncelleme: 2023-01-12 18:37:47    

Halk TV’de Ayşenur Aslan’ın Medya Mahallesi programına konuk oldu. Canlı yayında Arslan’ın sorularını yanıtlayan Beştaş, HDP'nin kendi adayını çıkarma eğilimini kamuoyu ile paylaşması sonrası gelen yorumları eleştirdi. 

Beştaş, 'AKP partimize kapatma davası açacak, kayyım atayacak, medyasıyla her zaman bize saldıracak biz de AKP’ye hizmet edeceğiz, öyle mi? Bunu söyleyenler kendi söylediklerine inanıyor mu? Biz niye AKP’nin çıkarına davranalım? Böyle bir şey yok, iyi niyetli olmayan bu spekülasyonları ciddiye almıyoruz' dedi.

‘Hiç kimse HDP ne istiyor diye sormuyor’

HDP’nin hiç kimseye mecbur olmadığını söyleyen Beştaş sözlerini şöyle sürdürdü:

HDP kimsenin kapısında yatmaz. Hiç kimse HDP ne istiyor diye bize sormuyor. Basın niye bunu tartışmıyor? HDP altılı masayı niye desteklesin? Sadece kaybettirmek için altılı masayı neden destekleyelim? HDP’nin ‘kötüyü gönderelim daha az kötü gelsin’ diye bir stratejisi olamaz. Biz demokratik bir Türkiye için yola çıktık. Altılı ya da onlu masa ne olursa olsun, nasıl ki belirli masalar ilke ve perspektif açıklıyorsa bizim de ilkelerimiz var. HDP üçüncü büyük parti olarak ittifak koşullarını söylüyor. Ortaklaşacaksak da sanki yasa dışı bir organizasyon gibi kapalı kapılar ardında görüşmeyi reddediyoruz. Yüzde sıfır sıfır nokta partiler çıkıp büyük büyük laflar edecek, biz yüzde 15 bandındayız biz bu ülkenin partisi değilmişiz gibi yaklaşımlar çok incitici oluyor. Aday çıkardığımız için, ‘Erdoğan kazanırsa sorumlusu HDP olur’ gibi yaklaşımları kabul etmiyoruz. Biz şeffaf görüşmelere her zaman açık olduk. Aday çıkaracağız diye görüşmelere kapalı değiliz.  Selahattin Demirtaş’ın bugün dediği gibi 'kapımız açık dedik, ne yapalım kapımızı mı götürelim?' Adayımızı çıkarmak herkes gibi hakkımız. Emek özgürlük ittifakı çok ciddi bir desteğe sahip, hep beraber göreceğiz.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in Anayasa Mahkemesi'nde HDP'nin kapatılma davasıyla ilgili yaptığı sözlü savunmayı da yorumlayan Beştaş 'HDP'nin PKK ya da başka bir örgütle ilişkisi yok, olamaz' diye konuştu. 

'Yargıtay başsavcısı çıkıp, ‘elimden geleni yaptım, davayı açtım’ dedi. Hukukçular belgeleriyle konuşur' diyen Beştaş, 'Başsavcı açıkça taraf olduğunu siyasi baktığını ilan etti. Ne iddianamesinin ne mütalaasının hiçbir hukuki temeli yok. HDP’ye kapatma davası MHP’ye hediye olarak açıldı. HDP’nin dayandığı tek güç halktır. Bizim kapanma yerimiz sandıktır. Milyonlarca destek alan bir partiyiz. Hukuka aykırı kararlarla HDP’nin mücadelesi bitmez. Hiye konuştu.ifadelerini kullandı.