HDP'li Beştaş ile polis arasında çadır tartışması: 'Silahlı saldırgan içeri girip cinayet işliyor, siz çadırı koruyorsunuz'

İzmir’de HDP İl Binası’na düzenlenen saldırıda Deniz Poyraz’ın öldürülmesinin ardından çadır tartışması yaşandı. Saldırının olduğu il binası önünde aylardır duran çadıra tepki gösteren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, polis ekipleriyle tartıştı. Beştaş, 'Çadırın nesini koruyorsunuz? Silahlı saldırgan içeri girip cinayet işliyor, siz burada çadırı koruyorsunuz. Bu çadır buradan kalkacak. Kalkmazsa biz kaldıracağız. Deniz bu çadır yüzünden öldü. Emniyet Müdürü ve İzmir Valisi istifa etmeli' dedi.
HDP'li Beştaş ile polis arasında çadır tartışması:
2021-06-18 11:38:18   Güncelleme: 2022-03-20 03:49:40     ANKA

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden iki ailenin aylardır HDP binası önünde kurduğu çadır, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu'nun tepkisini çekti. Bina önündeki anma ve protesto sonrasında kalabalık dağılınca Beştaş ve Çepni, çadırın önünde nöbet tutan polis ekiplerinin yanına gitti. Beştaş, saldırıya kurulan bu çadırın neden olduğunu, HDP’nin hedef gösterildiğini belirterek polis amirine tepki gösterdi.

HDP’li Beştaş, 'Bizim genç bir kızımız öldürüldü, siz burada boş bir çadırı koruyorsunuz. Çadırın nesini koruyorsunuz. Silahlı içeri girip de cinayet işliyor, siz burada çadır koruyorsunuz. Biz bu çadırı istemiyoruz, bu çadır kalkacak. Kaldırmazsanız biz kaldıracağız. Siz işinizi yapsaydınız bugün Deniz yaşayacaktı' dedi.