HDP'li Buldan: AKP krizle geldi, krizle gidecek

''Bundan kimsenin şüphesi olmasın.''
HDP'li Buldan: AKP krizle geldi, krizle gidecek
2018-10-02 16:29:57   Güncelleme: 2022-03-20 04:00:39    

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Tecrit toplumsal açıdan bir kırılma noktasıdır. Tecride her yerde karşı çıkacağız, tecridin yarattığı tahribatları topluma, kamuoyuna ve Avrupa’ya anlatacağız' diyen Buldan, CHP’nin yanı sıra kamuoyuna ve kitle örgütlerine de çağrıda bulundu:

'İmralı gibi hassa bir nokta karşısında CHP hiçbir şey olmamış gibi hareket edemez. Bu konuyu gündemine almalı, 3 yıldır İmralı ile bağlantıların neden kesildiğini iktidara sormalıdır. Biz de buradan soruyoruz; AKP buna cevap vermelidir.'

Buldan, MHP’nin af teklifini ise 'sokakları çetelere teslim etme önerisi' olarak değerlendirdi ve serbest bırakılması gerekenlerin siyasetçiler, gazeteciler ve insan hakları savunucuları olduğunu söyledi.

Buldan, sözlerine şöyle devam etti:

'Erdoğan ‘kriz miriz yok’ diyor, sarayın penceresinden bakarsanız krizi göremezsiniz, halkın sofrasında kriz var, biz bunu görüyoruz. Kriz yoksa her şeye yüzde yüz zam nedir bunu sormak istiyoruz. Kapatılan işyerleri artan yoksulluk neyin nesidir. 2002 yılında krizle iktidara geldiler, şimdi ülkeyi krize sürüklüyorlar. Bunlar krizle geldiler, krizle gidecekler, bundan kimsenin şüphesi olmasın.'

Buldan, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili ise 'O gasp ettikleri belediyeleri bir bir alıp halkın belediyeleri yapacağız. Belediyeleri Saray kayyımlarından kurtarmak boynumuzun borcudur. O kayyımları, Saray’a göndereceğiz, gitsinler Saray’ın bahçesinde kayyımlık yapsınlar' ifadelerini kullandı.