HDP'Lİ LEVENT TÜZEL'DEN BAKANLIK TEKLİFİ AÇIKLAMASI!

HDP'li milletvekili Levent Tüzel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi. Tüzel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun götürdüğü Bakanlık teklifini reddettiğini açıkladı. Tüzel, 'Seçim hükümeti içerisinde yer almayı doğru bulmuyoruz' dedi.
HDP'li Levent Tüzel'den Bakanlık teklifi açıklaması!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 21:23:10    

Tüzel'in konuşmasından satırbaşları şöyle;

İstediği sayısal çoğunluğu elde edemeyen sayın Cumhurbaşkanı ve ekibi ülkeyi olağanüstü koşullarda götürüyor. Bu bir dayatma.

Bildiğiniz gibi yeniden savaş başlatıldı. HDP'nin 7 Haziran'daki başarısı ve halk tarafından kabul edilmesi Saray tarafından kabul edilemedi. Ülkeyi seçime götürerek değişik seçim sonuçları elde etmeyi istiyor. Biz bu hesapların tutmayacağuını düşünüyoruz.

Yaşam hakkı devlet yönetimi tarafından her gün ihmal ediliyor. Olağanüstü hal sözkonusu her yerde. Yerel yöneticiler öz yönetim istedikleri gerekçesiyle tutuklanıyorlar. Asker polis cenazelerinde yüreği yanan insanlarımız bu savaşı istemiyor. 3 yıldır devam eden süreç neden bitti silahlar konuşmaya başladı? Öncelikli talebimizi bu halka karşı yürütülen savaşın derhal durdurulmasıdır.

Başbakan 3 arkadaşımza görev önerdi. Biz de resmi görüşümüzü kendilerine ileteceğiz.
Cumhurbaşkanı muhtarlarla toplantılarında 'Seçime ben mi giriyorum?' diyor ama bir düşünceyi, bir politikayı toplum içinde örgütlüyor, empoze ediyor. Her şey Cumhurbaşkanı ve ekibinin iradesi çevresinde yürütülüyor, hukuk yok.

Hala HDP'yi düşmanca hedef göstermeleri bu hükümetin aynı çizgide iş yapacağını gösteriyor. Kabul edelim ki yeni oluşturulacak hükümetin ana görevi bu olacaktır. Her türlü entrikayla arzu ettikleri sıonuca ulaşmak... Ama bu hepimize kaybettiriryor.

Bölgede olanlar hayli kaygı verici, AKP hükümeti barış isteyen güçlere, HDP'ye tuzak hazırlıyor. Demokrasi kültürü yok. Yılların teamülü Davutoğlu'na işlemedi. Bakanlık için seçeceği milletvekillerini parti yönetimlerine bildirmedi.

Sıkıntılı bir ortamdayız. Bu gerginlikle seçimden galip çıkacağını düşünüyor iktidar. HDP olarak onaylamadık bu politikayı. Demokrasi güçleri bu dayatmaları hiçbir zaman kabul etmedi. Halktan destek aldık. Bundan sonra da böyle işleyecektir bu süreç.

Bugün bile bu kirli operasyonlar derhal durdurulmalı diyoruz. Hükümete, devlete çağrımız budur. Geçici de olsa bu seçim hükümetinde görev almayı doğru bulmuyoruz.

Kararımız bu şekildedir. Sayın Başbakan'a bu görevi kabul etmeyeceğimizi bildireceğiz.