HDP'li Sezai Temelli: Boykot moykot yok, sandığa gideceğiz, faşizmi yıkacağız

HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Özdağ-Kılıçdaroğlu arasındaki anlaşmanın ardından HDP'nin alacağı tutumu açıkladı.
HDP'li Sezai Temelli: Boykot moykot yok, sandığa gideceğiz, faşizmi yıkacağız
2023-05-24 14:18:36   Güncelleme: 2023-05-24 14:40:49    

HDP'li Temelli şöyle dedi:

'Boykot moykot yok! Sandığa gideceğiz faşizmi yıkacağız, iktidarı değiştireceğiz. Faşizmi yıkacak güç bize karşı yazılmış her türlü protokolü de kimlerin ağzına tıkayacağını çok iyi bilir…'

Saymadi'den benzer açıklama

'Milliyetçiler hem iktidar cephesinde hem de muhalefette pozisyon tuttu. İyi Parti CHP’nin büyük ortağı, MHP ise AKP’nin büyük ortağı. Bunları bilerek Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledik. ATA İttifakı da ikiye bölünerek (iki eşit parçaya değil) yer tuttu. Bizim yerimiz sabit. 

'KILIÇDAROĞLU'NU KİM DESTEKLERSE DESTEKLESİN, ÜLKEYİ GÖTÜRECEĞİ YER ERDOĞAN'IN GÖTÜRECEĞİ YERDEN DAHA KÖTÜ OLAMAZ'

Kemal Kılıçdaroğlu’nu kim desteklerse desteklesin, ülkeyi götüreceği yer Erdoğan’ın götüreceği yerden daha kötü olamaz. Kendi açımızdan Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda da bitirse de güllük gülistanlık bir ortam beklemiyorduk, hâlâ da beklemiyoruz. Bu devletin belli kodları var.

'ÖLÜME ÇARE YOK, SITMAYA ÇARE VAR'

'Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler' diyen olacaktır elbet. Ölüme çare yok, sıtmaya çare var. Aday çıkarmama kararı aldığımız günle bugün arasında bir değişiklik yok. Umarım Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda kazanır. En azından siyasi bir denge oluşur.

HDP: 'Tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz'

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki anlaşmanın ardından 28 Mayıs ikinci tur seçimi öncesi dikkat çeken bir açıklama HDP ve YSP'den geldi.

HDP'den yapılan resmi açıklamada şöyle denildi:

'HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları olarak ortaya çıkan son durumu değerlendirmek ve tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapacağız.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü