HDP'li Şık: Bu seçim de tıpkı öncekilerdeki gibi hilelidir

''Sonuçların verilen oylara denk düşmediğinden adımız kadar eminiz ve sandıkla bir şeylerin değişebileceğine ilişkin beklentilerimiz kırıldı.''
HDP'li Şık: Bu seçim de tıpkı öncekilerdeki gibi hilelidir
2018-06-27 16:16:55   Güncelleme: 2018-06-27 16:16:55    

HDP'den İstanbul Milletvekili seçilen Ahmet Şık 24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. Şık, şunları kaydetti:

'Bu seçim de tıpkı öncekilerdeki gibi hilelidir. Devlet kaynaklarını sınırsızca kullanan; başta HDP olmak üzere muhaliflerini, kendine biat eden ya da teslim olan medyada yer verdirtmeyen iktidar blokunun karşısına yüzde 10 barajıyla boğuşarak çıkılması hilenin büyüğü değil mi?

Bir gazeteci ağabeyimin dediği gibi: İşi şansa bırakmadılar. Başlamadan bitirdiler. Tek kaynaktan veri aktararak rıza ürettiler. Sahtekarlık yapıldığının, blok oylar kullanıldığının, müşahitlere saldırıların videolarını servis ederek, hepimizi sandık hilelerine yönlendirdiler.

Biz cambaza bakarken, onlar doğrudan dijital yazılımla işi bitirmişlerdi zaten. İddia ediyorum, katılım çok az olsaydı da bu sonuç çıkacaktı. Tabloya bakalım: AKP ilk turda kazandı. Görünüşte oy kaybetti ana Meclis çoğunluğunu da aldı. AKP memnun.

CHP aşağı yukarı sandalye sayısını korudu, İnce 40 yıl sonra %30 bandının üzerine çıktı. HDP barajı geçti. İYİP %10 barajının üzerine çıktı, rüştünü ispatladı. MHP içinden koca bir parti doğurmasına rağmen oyunu korudu. İktidar ortağı oldu ki en memnun olan onlar.

SP beklediğinin altında oy alsa bile CHP listelerinden birkaç sandalye kazandı. Büyük sermaye, dün olduğu gibi işlerinin tıkır tıkır küpünü doldurmaya devam edeceğini bildiği için memnun.

Ortadoğu’ya ilişkin plan kuranlar da önümüzdeki dönemde Erdoğan ile herhangi bir sürprizle karşılaşmayacaklarını garanti altına aldıkları için memnunlar. Böylesi bir tabloyu kimler nasıl yaratabilir?

Sonuçların verilen oylara denk düşmediğinden adımız kadar eminiz ve sandıkla bir şeylerin değişebileceğine ilişkin beklentilerimiz kırıldı. Meydanlara akan muhalif kitlelerle seçmenlerin tercihlerini gösterdiği iddia edilen veriler arasındaki uçurum moral bozucu.

Her şeye rağmen HDP’nin Meclis’te olması AKP’ye haketmediği miletvekillerini vermemiş oldu. Bu bir kazançtır. Bu seçimlerin en önemli kazananının, daha önce her türlü hakareti ettiği AKP’ye yancılık yapan MHP olduğu da aşikar.

10 yıldır örtülü koalisyonla iktidarını sürdüren AKP artık MHP’ye tamamen mahkumdur. Kendisine ‘denge ve kontrol görevi verildiğini’ ilan eden Bahçeli’nin çıkışı da Erdoğan'ın mutsuzluğunun nedenidir.

Her şeye rağmen, moralimiz bozulsa da yılgınlığa düşmek yok. ‘Savaşan kaybedebilir. Savaşmayan, çoktan kaybetmiştir’ sözünü aklımızdan çıkarmadan mücadeleye devam edeceğiz.'

Vehaber Menu