HDP'nin Kadıköy eylemine polis müdahalesi: 87 kişi gözaltına alındı

İstanbul Valiliği, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye bir polisin tokat atmasını Kadıköy’de protesto etmek isteyen partililerden 87’sinin gözaltına alındığını açıkladı. Valilik, gözaltına alınanlar arasında HDP İl Eş Başkanlarının da bulunduğunu bildirdi.
HDP'nin Kadıköy eylemine polis müdahalesi: 87 kişi gözaltına alındı
2022-12-20 09:26:15   Güncelleme: 2022-12-20 09:26:15    

HDP'liler, eski HDP Şırnak Milletvekili de olan İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü'ye dün polisin tokat atmasını protesto etmek için, bugün partinin Kadıköy İlçe Merkezi’nde buluşmak istedi. Ancak polis, Kadıköy Kaymakamlığı’nın kararını gerekçe göstererek kalabalığın toplanmasına izin vermedi.

ANKA'nın aktardığına göre İstanbul Valiliği, Kadıköy’de yaşanan olaylar sırasında 87 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

'Kadıköy ilçemizde 18.12.2022 Pazar günü HDP organizesinde gerçekleştirilmek istenilen izinsiz gösteri girişimlerine izin verilmemesi nedeniyle bugün Kadıköy ilçemizin farklı noktalarında izinsiz gösteri teşebbüsünde bulunan ve aralarında HDP İl Eş Başkanlarının da olduğu (87) şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar hakkında adli işlem başlatılmıştır.'

Polis,  HDP ilçe merkezinin önünü abluka altına aldı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Bu tablonun iktidarın korktuğu' anlamına geldiğini savunarak, 'Suç imparatorluğu yarattılar, buna karşı en etkili mücadeleyi veren HDP'yi ve bileşenlerini ittifaklarını engellemek istemelerinin nedeni bu tabloyu değiştirecek gücün burada olduğunu bilmeleridir. Bu abluka, halkın iradesine, adalete, hakikate abdukadır. Biz bu abluka düzenini değiştirmeye kararlı olduğumuz için bu baskıları devreye sokuyorlar. Dün İstanbul İl Eş Başkanımız Ferhan Encü'ye tokatlı saldırı; korkunun, paniğin bir göstergesidir. Hukuksuzlukta dipsiz kuyuya düşmüş iktidarın; çaresizliğinin bir kanıtıdır. Korkunun ecele faydası yok iktidar sahipleri. Bu inat ve inanç devam edecek; demokratik siyaset büyüyeyecek, demokrasi ittifakı yayılacak ve bu düzene son verecek. İstanbul'u faşizmin üssü yapmaya çalışan iktidar bilsin ki; İstanbul'dan Roboski'ye uzanan ortak mücadele zinciri bu planları boşa çıkartacaktır. İstanbul'u, faşizmin, otoriterliğin, zulmün merkezi yapmak isteyenlere en güçlü cevabı halkların ortak mücadelesi verecektir. Bugün yapılan bu hukuksuzluğun hesabı önce sandıkta, sonra adalet önünde sorulacaktır. Bu düzen değişecek ve sandıkta hem o tokadın hesabı sorulacak hem bu zulüm düzenine en kuvvetli cevap verilecek.'