Hem suçlu hem güçlü: PKK’ya göre patlamanın sorumlusu köylüler!

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Köyü’nde perşembe günü patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamayla ilgili olarak PKK’nın silahlı kanadı HPG’den açıklama geldi.
Hem suçlu hem güçlü: PKK’ya göre patlamanın sorumlusu köylüler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HPG, kamyondaki patlayıcıların başka bir yere nakledildiği sırada siviller tarafından açılan ateş sonucu patladığını öne sürdü.

Reuters’ın güvenlik kaynakları ve içişleri bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, patlamanın 22.30 sıralarında PKK’lılarca bir kamyona patlayıcı yüklenirken meydana geldiği ve dört kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Patlamada ayrıca 30 kadar ev de hasar görmüş, kamyonun infilak ettiği yerde beş metre derinliğinde çukur oluşmuştu.
Şoför kimliğini açıklayıp yola devam etti

HPG’nin resmi internet sitesi üzerinden bugün yapılan açıklamaya göreyse patlayıcı yüklü kamyon, nakliye sırasında Sarıkamış yakınlarında köylüler tarafından durduruldu. Kimliğini açıklayan ve durdurulmaması gerektiğini söyleyen kamyon şoförü yoluna devam etti.

Ancak kamyonun peşine düşen köylüler, ateş açmaya başladı.

Örgütün açıklamasında şöyle dendi: “Açılan bu yoğun ateş sonucu kamyon içindeki fünyelerin isabet alması ile birlikte patlama olayı gerçekleşmiş ve bu durum kamyonun yakınında bulunan herkesin yaşamını yitirmesine yol açmıştır. Kamyonda yüklü olan patlayıcı maddeler, kesinlikle patlatılmak üzere düzeneklenmemiş olup, sadece nakil görevi icra edilmektedir. Ancak açılan ateş sonucu mermilerin isabet etmesiyle bu vahim olay gerçekleşmiştir. Bu üzücü olaydan dolayı yaşamını yitiren insanların ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ancak bu olayda sorumluluğun, araca mermi sıkanlara ait olduğunun halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz.”

DİKEN

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü