Hindistan'da yüzlerce kişi atın cenazesine katıldı

Güney Hindistan'da bir köyde yerel tanrıya adanmış bir at, yoğun katılımlı bir cenaze töreniyle yakıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarının ihlal edildiği görülüyor.
Hindistan'da yüzlerce kişi atın cenazesine katıldı
2021-05-24 13:40:07   Güncelleme: 2021-05-24 13:40:07    


Hindistan'ın Karnataka eyaletinde bulunan ve yaklaşık 400 haneden oluşan bir mezra olan Maradimath'ta 'ilahi at' için yüzlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreni gerçekleştirildi.
Atı son yolculuğuna uğurlamak için toplanan bölge halkının, Hindistan hükümeti tarafından haziran ayına kadar uzatılan Kovid-19 kısıtlamalarını ihlal ettiği görülüyor.

Yaşamını yitiren atın öncelikle yerel bir tapınağa adandığı belirtildi. Hafta başında da yerel halk, bölge gurusu Shri Kadasiddeshwar'a dua ederek atı köyde özgürce otlaması için serbest bıraktı. Cuma gecesi ise at beklenmedik bir şekilde öldü ve ertesi gün köylüler, tapınak kahini Sri Pavadeshwar Swami öncülüğünde organize edilen bir yakma töreni düzenledi.

Tam kapanma emri geldi

Ancak cenazeden görüntüler sosyal medyada yayıldıktan sonra, ilçe hükümeti bölgede tam kapanma emri verdi.

Yerel yetkili Prakash Holeppagol, pazar günü gazetecilere verdiği demeçte, köylülere evlerinde kalmaları ve Kovid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonları için test sıralarını beklemelerinin söylendiğini aktardı.

Ülkede koronavirüsten en çok etkilenen eyaletlerden biri olan Karnataka'da pazar günü 25 bin 979 yeni Kovid-19 vakası görülürken, eyalet için rekor sayı olarak kabul edilen 626 ölüm kaydedildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü