Hizbullah "kazayla" müslümanları vurdu! İsrail "Topyekün savaşa hazırlanıyoruz" açıklaması yaptı

Saldırıda bir futbol sahasının vurulması sonucu İsrail'il denetiminde bulunan Golan'da çoğu müslüman 10 kişi hayatını kaybetti, 6'sı ağır 24 kişi de yaralandı.
Hizbullah
2024-07-27 21:56:12   Güncelleme: 2024-07-27 22:12:31    

 İsrail Ordu Sözcüsü "Hizbullah'a vereceğimiz karşılığa hazırlanıyoruz" dedi. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden ise "Topyekün savaşa hazırlanıyoruz" açıklaması geldi.

Saldırının gerçekleştirildiği bölge sakinlerinin çoğu, İsrail vatandaşı olmayan ve bölgeyi yöneten ve güvenliğini sağlayan İsrail yönetimine sadakatiyle bilinen Dürzi azınlığına mensup.

Polis ve ordu, Lübnan'dan atılan roketlerin bölgede birkaç noktaya roket isabet ettiğini doğrulayarak, Lübnan merkezli Hizbullah'ı işaret etti.

İsrailli yetkililer, roketin Lübnan'dan atıldığını belirtti ancak geçtiğimiz ekim ayından bu yana İsrail ile karşılıklı roket saldırılarını sürdüren Hizbullah, saldırının sorumluluğunu henüz üstlenmedi.

Yerel yetkililere göre, saldırının kurbanları arasında 10 yaşındaki çocuklar da yer alırken, söz konusu saldırı, İsrail-Lübnan sınırında tansiyonun yükseleceğine işaret ediyor gibi görünüyor.

Jerusalem Post’a göre, saldırıdan önce günün ilerleyen saatlerinde dört Hizbullah militanı hayatını kaybetti. Hizbullah ise üç savaşçısının İsrail saldırısında öldürüldüğünü ifade etti.

Vehaber Menu