HÜKÜMET KONAĞI, EMNİYET VE JANDARMAYA ROKETATARLI SALDIRI!

Birçok noktaya eş zamanlı saldırı düzenlendi. HDP milletvekili olaylar esnasında mahsur kaldı.
Hükümet konağı, emniyet ve jandarmaya roketatarlı saldırı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Şırnak'ta çatışma sırasında Hükümet Konağı'ndaki adliye binasında bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü,  binada mahsur kaldı.

DHA'da yer alan habere göre Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde saat 23.00 sıralarında eş zamanlı olarak Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı binalarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda mermi isabet eden sivil bir vatandaş hafif yaralandı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.  Güvenlik güçleri saldırıların ardından kaçanları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. İlçede operasyonlar devam ederken, güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı.

'ADLİYE BİNASINDA YARALANAN YOK'

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, saldırı sırasında  2 gün önce gözaltına alınan 7 kişinin adliyeye sevk edilmesi nedeniyle Hükümet Konağı binasındaki adliyede bulunuyordu. Saldırı nedeniyle binada mahsur kalan Encü, çatışmanın yaklaşık 10 dakika sürdüğünü söyledi. Encü, "Adliye binasının içinde yaralanan yok. Adliye binasının dışında yaralanan vatandaş hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı" dedi.