Hürriyet gazetesinde 'FETÖ' gözaltısı iddiası, Fırat Alkaç haberleri yalanladı

Oda Tv'nin iddiasına göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 'FETÖ'nün izdivaç yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Hürriyet gazetesi muhabiri Fırat Alkaç ve eşi Fatma Alkaç gözaltına alındı. Toplamda 14 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Fırat Alkaç haberleri yalanlayarak 'Hürriyet’ten kovulan sözde gazeteci Toygun Atilla hakkımda yalan haber yapmıştır. Ben gözaltına alınmadım. Hakkımda Fetö soruşturması yoktur.' ifadesine yer verdi.
Hürriyet gazetesinde 'FETÖ' gözaltısı iddiası, Fırat Alkaç haberleri yalanladı
2022-04-19 22:18:11   Güncelleme: 2022-04-19 22:33:14    

Oda Tv'de yer alan iddiaya göre İstanbul Anadolu Adliyesi'nde katip olarak çalışan Fatma Alkaç 'FETÖ'nün izdivaç imamı olduğu gerekçesiyle gözaltında alındı. İstanbul başta olmak üzere Aksaray, Ankara, Antalya ve Eskişehir'de toplam 18 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda 12 şüpheli yakalandı. 2 şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi.

Fırat Alkaç ise evde ruhsatsız silah bulundurmaktan gözaltına alındı.  

Fırat Alkaç ilerleyen saatlerde serbest bırakıldı. 

Hürriyet muhabiri Fırat Alkaç'ın eşi Fatma Alkaç'ın gözaltına alınmasında üst düzey iki 'FETÖ'cünün ByLock'taki konuşmasında adının 'FETÖ'nün izdivaç imamı olarak geçmesi ve ankesörlü aramalara takılması gerekçe gösterildi. 

Fırat Alkaç, eşinin masum olduğunu, bu iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

FIRAT ALKAÇ'TAN AÇIKLAMA

Hürriyet’ten kovulan sözde gazeteci Toygun Atilla hakkımda yalan haber yapmıştır. Ben gözaltına alınmadım. Hakkımda Fetö soruşturması yoktur. Eşimle ilgili İddiası da yalandır. Dava açacağım. OdaTv haberi yalandır.

Daha önce Fetö’cüler benim hakkımda karalama haberleri yaptı. Oda TV’de bugün aynısını yapıyor. Benim hakkımda yalan haber yapan Fetö’cüler ise tutuklanmıştı.

Oda TV çalışanları sözde Gazeteciler Can ÖZÇELİK ve Toygun Atilla defalarca aramama rağmen telefonları açmıyorlar. Mahkeme önünde hesap verecekler.

Sözde gazeteci Toygun Atilla benim Hürriyete geçmemi haber yapmış. Ben 2012'de geçtim. Referansım da kendisiydi. Şimdi nasıl bir talimatla yalan haber yapıyor anlamış değilim

Toygun Atilla şimdi beni arayıp bütün aileme küfür etti ve ölümle tehdit etti. Evime geleceğini söyledi.
@istanbul_EGM
ihbardır

Toygun Atilla’nın bana ve aileme olan ölüm tehditlerinin ardından polis ekipleri benimle irtibata geçti. Evime gelip ilgilendiler. Yardımcı oldular. Yarın şikayetçi de olacağım. Teşekkürler
@istanbul_EGM