Hz. Muhammed’e hakaret ettiği iddiasıyla akademisyen Uğur Kutay hakkında soruşturma başlatıldı

Yıldız Teknik Üniversitesinde Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edilen öğretim görevlisi Uğur Kutay hakkında soruşturma başlatıldı. Kutay, söz konusu iddiaları yalanlamıştı. 
Hz. Muhammed’e hakaret ettiği iddiasıyla akademisyen Uğur Kutay hakkında soruşturma başlatıldı
2022-12-19 04:17:16   Güncelleme: 2022-12-19 04:17:16    

Öğretim görevlisi Uğur Kutay’ın Yıldız Teknik Üniversitesi'nde verdiği senaryo yazımı dersinde Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edildi. 9 Aralık Cuma günü olaya dair Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından öğretim görevlisi Uğur Kutay’a 'Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldı.

'Ne Peygamber Muhammed’e hakaret ettim, ne müfredat dışı konulara girdim

Kutay Medyascope'e konuşmuş, söz konusu iddialarla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: 

'...Dilekçede yazılanların önemli bir kısmı o öğrencilerin beni derste yarım yamalak dinlediğini, bir kısmı ise hiç dinlemediklerini gösteriyor. Çünkü cümlenin yarısını almışlar, öbür yarısını almamışlar. Ben ne onlara hakaret ettim, ne Peygamber Muhammed’e hakaret ettim, ne müfredat dışı konulara girdim. Kaldı ki ‘senaryo yazımı’ dersinin müfredatı aklınıza gelecek ve gelemeyecek her şeyi kapsar. Mesela, rektörlükten sızdırılan bir dilekçe sonucu bir akademisyenin hedef gösterilmesinden de bir senaryo çıkarılabilir. Dilekçede geçen suçlamaların bir teki bile doğru değil.'

Vehaber Menu