İBB, abonelik parasını peşin ödeyen emekliye ücret yansıtmaya devam ederken Özgür Özel: 'Halka gidin, biz değiştik' deyin

İSKİ, abonelik ücretini peşin ödeyen bir emekliye yolladığı su faturalarında taksitlendirme adı altında abonelik ücreti almaya devam etti. Ayrıca 2 dizinden ameliyat olan emekli internet üzerinden yaptığı başvuru kabul edilmeyip şubeye çağrıldı. Özgür Özel CHP'lilere seslenerek Halka gidin 'İstediğinizi yaptık, biz değiştik, gençleştik şimdi hep birlikte kazanma zamanı' deyin ifadelerine yer verdi.
İBB, abonelik parasını peşin ödeyen emekliye ücret yansıtmaya devam ederken Özgür Özel:
2023-11-07 22:03:07   Güncelleme: 2023-11-07 22:03:07    

Özel, eşi Didem Özel (solda) ile birlikte partisinin il başkanlığı binası önünde partilileri selamladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 8. Genel Başkanı olarak seçilmesinin ardından ilk ziyaretini memleketi Manisa'ya gerçekleştirdi. Özel burada yaptığı konuşmada, 'Halk artık iktidarı değiştirecek bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyor' dedi. Özel, CHP'lilere, 'Halka gidin istediğinizi yaptık biz değiştik gençleştik şimdi hep birlikte kazanma zamanı deyin' diyerek seslendi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki karşılamanın ardından, eşi Didem Özel ile birlikte; CHP Manisa İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Özel, il başkanlığı önünde partililere ve vatandaşlara seslendi. Özel, şunları söyledi:

'Yarın devir teslim var'

Bugünlerde Özgür Özel’in hayat hikayesi, siyasi hikayesi konuşuluyor. Kısaca bahsedeyim, tam yerindeyiz. Yarın devir teslim var. İlk ilk ziyaretim deprem bölgesine, Hatay’a olacak. Devir teslimden önce gidilmesi gereken yer, baba evidir. Benim iki tane baba evim var. Birisi; bahçıvan Abdullah ağanın oğlu, babası Üsküp’te doğmuş, Manisa’da öğretmen sizin Talat Hocanızın, ana kucağı Şükran öğretmeninizin evi. Sizden müsaade aldıktan sonra, onların elini öpmeye, oraya helallik istemeye gideceğim.

'Burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün evi'

Özgür Özel’in siyasi hikayesinin başladığı baba evinin önündeyiz… Burası hepimizin baba evi, yetiştiğimiz, büyüdüğümüz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evi. 2009 yılında uzun zorlu çetin bir yola çıkıyoruz, size inanıyorum demiştim….

'Esas yürüyüş başlıyor'

Bu partinin değerlerini sahiplenerek, sizlerin ilk günden beri verdiği desteği bilerek; süreç içinde ufak tefek kazalar, kusurlar, hatalar olsa da onları geride bırakarak, sizlerden aldığımız güçle, ilhamla; hep birlikte çalıştık. Bugün burada başka bir yürüyüşü başlatıyoruz. Buradan sonra esas yürüyüş başlıyor. İllerine giden il başkanlarımız şunu söylüyorlar: ‘Görülmedik bir hava var.’ ‘Büyük bir umut ve heyecan var.’ İl Başkanlarımız diyor ki, ‘Yıllar önce, aylar önce istifa edenler; geri alabilir miyim’ diyor. ‘Üye başvuruları var.’ Bu büyük heyecanın adı, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, Atatürk’ün ‘iki büyük eserimden, biri Cumhuriyet ise biri Cumhuriyet Halk Partisi’ dediği; benim bugün helallik almaya geldiğim baba evimizin kapıları, ardına kadar herkese açık. Yoksulların, işsizlerin, kimsesizlerin, emekçilerin, esnafın, çiftçinin, köylünün partisi CHP sizi bekliyor.

'Biz zamanında iktidar olamadığımız için bu haldeyiz'

Hepinize söylemek istediğim şudur: Manisa’da da Türkiye’de de anketlere baktığınızda Atatürk’ü sevmeyen yok. Atatürk, bu partiye; ‘Gidin gelişmiş ülkeleri yakalayın, zenginleşin, halkı mutlu edin ödevi’ verdi. Yüzyılın sonunda, biz yönetmediğimiz için, biz zamanında iktidar olmadığımız, doğruları yapmadığımız için bu haldeyiz. Bize vasiyet, Avrupa Birliği’dir, batıdaki gelişmiş ülkelerin seviyesine varıp, aşmaktır. O ülkelerde, 50 bin dolar – 60 bin dolar milli gelir var. Tayyip Bey’in bizi götürmek istediği fakir ülkeler arasında, Şanghay İşbirliği Örgütü’nde 5 bin dolar bile yok, 4 bin 500 dolar milli gelir var. Şunu düşünün; bize olanak, fırsat verirseniz; bugün 10 bin dolar bile olmayan gelirimiz 5 katına çıkacak. Tayyip Bey’e uymaya devam edersek, daha bu kadar fakirleşeceğiz. O yüzden iş için, aş için, ekmek için, mutluluk için bize destek verin. Hep birlikte zenginleşelim, hep birlikte başaralım.

'Üye kampanyası başlatıyoruz'

İlçe başkanlarından, il başkanlarından özel ricamdır: Derhal bir üye kampanyası başlatıyoruz. Hepinizden istediğim şudur: Biz kongreden önce dedik ki; ‘Halk değişim istiyor, halk artık iktidarı değiştirecek bir CHP istiyor, halk ayağa kalkmak istiyor.’ Delegelerimize dedik ki, ‘Gidin halka sorun.’ Sordular, geldiler, değişimi gerçekleştirdiler. Şimdi tüm CHP’lilere diyorum ki, ‘Halka gidin, ‘istediğinizi yaptık, biz gençleştik, güçlendik, şimdi hep birlikte kazanma zamanı’ deyin. Partinin kapıları açık, üye yapalım. Üye olmayanların gönlünü yapalım.

'Yerel seçimler, gelecek genel seçimlerin anahtarı olacak'

Yerel seçimlerde bir büyük başarıyı hep birlikte kazanırsak… Bu iktidar, bu halkı; bu fakirlik, bu hayat pahalılığı, bu enflasyon, bu işsizlikle daha fazla tutamaz. Yerel seçimler, gelecek genel seçimlerin anahtarı olacak. Hep birlikte çalışacağız, hep birlikte başaracağız; iktidarı değiştireceğiz.

'Bundan sonra CHP'nin parti içi hiçbir meselesi kalmadı'

Bundan sonra CHP’nin parti içi hiçbir meselesi kalmadı. Bütün Türkiye’yi gezdim, İzmir’e gittim, son gittiğim İzmir ziyaretinde; İl’deydik, önü böyleydi, ama yukarıda çok az sayıda arkadaşımız vardı. Ama bugün İzmir’in tüm seçilmişleri, büyük bir coşkuyla, İzmir Havaalanında beni karşıladılar. Benim için geçen seçimde Kemal Bey’i var gücüyle destekleyen İzmir İl Başkanımız da benim kardeşim, hepinizin evladı Ferdi (CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek) arasında bir fark yok. Bu partide birlik olacak, beraberlik olacak.

'İktidar yürüyüşünü başlatıyoruz'

Sevgili eşim Didem ile birlikte yarın sabah Ankara’ya gidiyoruz. Diyeceksiniz, ‘Didem eczaneyi bırakmaz.’ Bu sefer bırakacak. Ankara’ya gidiyoruz. Öğlen saatlerinde Kemal Bey ile Selvi Hanım’ın evlerinde kahvelerini içiyoruz. Sonra hep birlikte devir teslim törenini yapacağız ve iktidar yürüyüşünü oradan başlatacağız. Bu partide içinde hiçbir kin, nefret, geçmişten hiçbir hesap barındırmıyorum.

Belediye başkanlarının seçiminde, değişime destek vermeyenlere görev vermeme… Ankete bakılacak, millet kimi istiyorsa, o devam edecek. Onun arkadaşı, geçmişte şunu yaptı bunu yaptı, kimse kayrılmayacak. Seçimden önce herkes söyler: Söz yetki, karar örgütün olacak. Ön seçim, milletvekilliği seçiminde istisnasız uygulanacak.

Ben, bundan önce bu sokaktan 50 bin kere geçmişimdir. Birazdan bu binaya CHP’nin Genel Başkanı olarak gireceğim. Bizim Manisa’daki gururumuz, ben Manisa’nın ilk Grup Başkanvekiliydim. Bütün partililer önce şaşırdılar, sevindiler; şimdi Manisa’dan hem MHP’de, hem AK Parti’de grup başkanvekillerimiz var. Şimdi ben Manisa’nın ilk genel başkanıyım. Bu heyecan, bütün ilçelerde partili-partisiz herkes, genel başkanlığın Manisa’ya gelmesinden büyük mutluluk duyuyor.'

Konuşmasının bu kısmında, bir vatandaş Özgür Özel’e … verdi. Özel, konuşmasına omzunda …. Ve başında kasket ile devam etti. Özel, şunları söyledi:

'Manisa'da büyükşehir belediyesini alacağız'

Bütün Manisalılara şunu söylüyorum. Hangi partiden olursanız olun; verdiğiniz destek, yükselttiğiniz umut, olumlu mesajlara, başarı dileklerinize şükranlarımızı sunuyoruz. Diğer partilerde siyaset yapan bütün arkadaşlarımız aradılar, ulaştılar, ulaşmaya çalıştılar; hepsine teşekkür ediyoruz. Sayın Valimiz, adaylığımız süresince çok olumlu yaklaşımlarda bulundu. Teşekkür ediyorum. Bundan sonra bir tek isteğim var, Manisa’dan. Genel Başkanlar kendi şehirleri özdeşleşirler: Isparta, Süleyman Demirel demekti. Mesut Yılmaz, siyaset yaptığı dönemde Rize’de ANAP’ın gücünü, hepiniz biliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı memleketinde hem çok önemli bir destek alıyor, hem belediye onlarda. Bunun yanında Sayın Bahçeli’nin Osmaniye ile özdeşleştiğini biliyorsunuz. Şimdi sınav, Manisalı hemşerilerimde. Özgür Özel’in memleketinde, tüm ilçe belediyelerinde ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde Özgür Özel’in, CHP’nin belediye başkanlığını istiyorum. Manisa’da büyükşehir belediyesini alacağız. Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni başta dünyadaki siyasi akrabalarımızın iktidarda olduğu muhteşem şehirlerle, Türkiye’de de CHP’nin en güçlü olduğu şehirlerle kardeş şehir yapacağız. Manisa’yı dünyanın bildiği bir Mesir Festivali ile tüm dünyanın konuştuğu Osmanlı’nın çok önemli bir kenti olarak tarihi ile kültürü ile bütün dünyaya tanıtacağız. Özgür Özel’in Genel Başkan olduğu Manisa’da ne işsizlik ne aşsızlık sorunu kalmayacak. Siz bize sahip çıkacaksınız, biz Manisa’ya sahip çıkacağız.

'Hikayemiz bitmedi, yeni başlıyor'

Hepinizi ayrı ayrı kucaklıyorum. Bundan sonra hep birlikte, omuz omuza çalışacağız. Partimizi iktidara taşıyacağız. Partimize belediyeler kazandıracağız. Bir gün, size söz veriyorum; hep birlikte yine burada toplanacağız. Ve bu baba evine; Atatürk’ün vasiyetini tutmuş, partimiz iktidar yapmış, Türkiye’yi çok iyi noktalara getirmiş olarak bir daha geleceğiz. Hikayemiz bitmedi, hikayemiz yeni başlıyor. Bu partiyi iktidar yapana kadar durmak yok, hep birlikte çalışacağız.'