İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek, polis müdahalesinde gözaltına alındı

İbrahim Gökçek'in cenazesi için Gazi Mahallesi’nde bir araya gelen gruba yönelik polis müdahalesi yaşandı, İbrahim Gökçek'in babası ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları da dahil çok sayıda gözaltı var.
İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek, polis müdahalesinde gözaltına alındı
2020-05-08 15:04:57   Güncelleme: 2020-05-08 15:29:47    
Ölüm orucunu 322’inci gününde sonlandıran ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Gökçek’in naaşının defin için Kayseri’ye götürülmek istenmesi öncesinde Gazi Cemevi’nde düzenlenmek istenen tören polis tarafından engellendi. Sabahın erken saatlerinden itibaren mahalleyi abluka altına alan polisler, gece cemevinde nöbet tuttular ve Gökçek ailesinin dışında kimsenin yurttaşların Cemevi’ne girmesine izin vermediler. 

Gaz bombaları ile müdahale

Mahalle aralarında toplanıp cemevine girmek isteyenler ise, polis müdahalesine maruz kaldı. Polisin gaz bombaları ile müdahale ettiği gruplar slogan atarak tepkilerini gösterdi. Yapılan müdahalelerde 4 kişi gözaltına alındı. 
 
Törene katılmak üzere cemevine gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hüda Kaya ile sanatçı Pınar Aydınlar’ın da aralarından bulunduğu bir heyet polislerle görüştü. Heyet polis amirine Cemevi’ne girmek isteyen yurttaşların girişine izin verilmesini, yapılacak törenin ardından cenazenin yola çıkarılacağını ifade etti. 

Polis amiri ise törenin dün yapıldığını ve yeni tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında fiziki mesafenin korunması gerekçesiyle girişlere izin verilmeyeceğini söyledi. 

Görüşmeler sonuçsuz kalırken, toplanan grup hem cemevinde hem mahalle aralarında sloganlar atıp, Grrup Yorum şarkıları seslendirerek bekleyişlerini sürdürdü.

Halkın Hukuk Bürosu'nun Twitter hesabından paylaşılan videoda ise 'Avukat arkadaşlarımızın, İbrahim Gökçek'in ailesinin ve Grup Yorum üyelerinin bulunduğu cemevine gaz atılıyor' denildi. 

Yine Halkın Hukuk Bürosu'nun Twitter hesabından paylaşılan bilgide, İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek'in ve avukatların gözaltına alındığı söylendi .
 
EREN ERDEM TEPKİ GÖSTERDİ
Erdem Twitter hesabından yaptığı açıklamada
'Cemevleri ibadethanedir. Hükümet bunu kabul eder ya da etmez; hiçbir önemi yoktur. Cem bir ibadettir. Cemevi ibadethane...Ve bir ibadethaneye gaz bombası atılamaz! Bu, değerlere ve inançlara hakarettir.' ifadelerine yer verdi.