İbrahim Haskoloğlu'nun savunmasındaki mantık hataları

İbrahim Haskoloğlu kendisine hackerların ulaştığını, devlet görevlilerine ait kimlik bilgilerini paylaştığını kendisinin İletişim Başkanlığı'na ulaştığını, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile de görüştüğünü, Haskoloğlu ayrıca savcılığa verdiği ifadesinde, yaşadıklarını haberleştirmesinin sorun yaratıp yaratmayacağına dair İletişim Başkanlığı'yla görüştüğünü, yetkililerin kendisine olumsuz bir dönüş yapmadıklarını söyledi.
İbrahim Haskoloğlu'nun savunmasındaki mantık hataları
2022-04-20 12:39:41   Güncelleme: 2022-04-21 18:37:56    

HABER YAPMADAN ÖNCE MAHİR ÜNAL'DAN ONAY BEKLEMEK

Oda TV'nin Libya haberini sunarken 'Bir Tek Oda Tv ulaştı.' şeklinde haber yaptığını, savcılık ifadesinde 'Tüm herkes haber yapmıştı, milletvekilleri de paylaşmıştı.' savunması yaptığını görmüştük. Yani üstü kapalı olarak 'Bizi salın, CHP'li milletvekillerini alın' denilmiş oldu. Diğer yargılanan kişilerin de 'Herkes haber yapmıştı, biz de onlardan..' şeklinde savunma sırasına girdiğini gördük. Yani yaptığı haberi sahiplenip arkasında durabilen gazeteci çıkmadı. Ortadaki bir haberi herkes birbirine iteledi durdu.

'Gazeteci İbrahim Haskoloğlu' denilince kanunlara göre yasadışı yollardan ele geçirilen bir evrağın görselini paylaşmak ile böyle bir hadiseyi haberleştirmek arasındaki farkı bilmesi gereken bir kişiden söz ediyor olmamız beklenirken haber yapmak için Mahir Ünal'dan onay bekleyen bir profille karşı karşıyayız.

Örneğin Redhack'in Egemen Bağış'ın maillerini hacklemesini bir gazeteci haberleştirebilir ama bunu haberleştirmekle Egemen Bağış'a a ait özel mailleri, materyalleri yayınlamak aynı şey değildir.

YİNE BAŞKA HABER SİTESİ DETAYI

Haskoloğlu da ifadesinde başka haber sitelerinde benzer haberlerin yayınlandığını görünce yaşadıklarını haberleştirdiğini belirtti. Ortada yine paylaşılan bir içerik, yine 'Başka haber sitesi' diye bir zanlı var.

*Bu yazı Facebook sayfalarımızdan birinde 'Spam' olarak işaretlenerek okuyucuların erişimi engellenmiştir.